5053873217 [email protected]

Oscar ödüllü Marion Cotillard’ın performansı ile 2013 Oscar’larında en iyi kadın oyuncu dalında aday olduğu  ‘Pas ve Kemik’ filmi 3 Mayıs’ta vizyonda

“Pas ve Kemik” bir aşk hikayesi olmasının yanısıra ana karakterlerin kendileri, birbirleri ve dünyayla girdikleri bir savaşın filmi “Açım.” 5 yaşındaki Sam’in filmin başında söylediği ilk söz. Açlığın her türlüsü- cinsel, duygusal, özgürlük ve güvenliğe duyulan çelişkili ve umutsuz özlem- festivallerin bol ödüllü yönetmeni Jacques Audiard’ın kuvvetli melodramındaki karakterlerin hepsini zorluyor.

 

Marion Cotillard : “ Genellikle sevişme sahnelerinden pek hoşlanmıyorum ancak cinsellik bu filmde çok önemli bir unsurdu.”

Matthias Schoenaerts : “İnsan olmak böyle bir şey, tıpkı Ali gibi hem kırılgan ve hassas hem de acımasız ve vahşi olabiliyoruz.”

 

Konu:

Ali (Matthias Schoenaerts) neredeyse hiç tanımadığı, beş yaşındaki oğlu Sam (Armand Verdure) ile başbaşa kalmıştır ve kızkardeşinin yanına Antibes’e gelir. Güçlü fiziği sayesinde fedai olarak işe başlar ve bir gece, kulüpte çıkan kavga sonucunda yardımına yetiştiği katil balina eğitmeni Stéphanie’den (Marion Cotillard) hoşlanır. Trajik bir şekilde biten bir balina gösterisi sonrasında dünyası tamamen değişen Stéphanie, Ali’nin desteği ile hayata yeniden bağlanacak, aralarındaki ilişki duygusal bir hal almaya başlayacaktır.

 

Hem kesişen hem de ayrılan kavşaklarda gücün, güzelliğin, gençliğin, kanın metalaştığı ama dürüstlüğün, hakikatin, sadakatin, aşkın alınıp satılmadığı ve cesaretin çok farklı şekillerde tanımlandığı bir dünyada birlikte yol almaya başlarlar.