5053873217 [email protected]

Fatih Terim’in tasarımcı kızı BuseTerim babasıyla ELLE dergisi için röportaj yaptı.

İşte Buse’nin, Terim’le yaptığı o röportaj ve İmparator’un vazgeçemediği kıyafet ve aksesuarlar..

B.T: İki kızınız var. Hiç ‘keşke bir de oğlum olsaydı, ne güzel futbol konuşurduk’ diye düşündünüz mü?

F.T: Hiç öyle düşünmedim, hep ‘sağlıklı olsun yeter’ dedim. Bizim evde konuşulmadık hiçbir konu yok. Hiç eksiklik hissetmedim. Zaten ben ikinizle de sürekli futbol konuşuyorum. Ablan (Merve) hemen gelip bir sürü soru ve tartışmayla beni karşılıyor biliyorsun… Siz de benimle benim işimi yaşıyorsunuz.

B.T.: Çok ciddi göründüğünüzü söylüyorlar. Sizi güldürmek zor mu, kolay mı? En çok kime gülersiniz?

F.T.: Sen beni çok güldürüyorsun. Gülme ısmarlama olmaz.

B.T.: Giyim tarzınızı nasıl tanımlarsınız?

F.T.: Her zaman size de söylediğim gibi, ben klasik bir adamım. Klasiğin geçmeyen modasını ve modernliğin dinamizmini birleştiriyorum.

B.T.: Modayı takip eder misiniz?

F.T.: Hayatım boyunca her zaman güzel giyinmeye çalıştım. Senden dolayı modayı takip eder olmadım. Yine de tamam, kabul ediyorum son zamanlarda senin elin değince daha güzel oldu.

B.T.: Favori kıyafet veya aksesuarınız neler?

F.T.: Saat, blazer ceketim, siyah ya da lacivert pantolonum benim için vazgeçilmez. Bu arada, senin gibi bir kızım varken aksesuar kullanmamak olur mu!

 

Kızının moda sektöründe çalışıyor olsaydınız ne olurdu sorusun Terim, “Tasarım yapardım. Dua et futbolun içindeyim yoksa işini elinden alırdım” dedi.

 

B.T.: Vazgeçemediğiniz bir aksesuar var mı?

F.T.: Alyansım, aksesuardan öte; her zaman parmağımda. Aynı alyansımın gümüş, altın ve ‘rose’ olarak değişik versiyonları var. Kıyafetime göre rengini değiştiririm.

 

B.T.: Maçlara çıkarken sizi her zaman çok şık görüyoruz. Maç günlerinde önceliğiniz şıklık mı, rahatlık mı?

F.T.: Maçlarda bizi buna mecbur eden bir şey yok. Yazın bir maç oynarsınız bermudayla çıkarsınız; çok soğuktur, bere eldiven takarsınız. Rahat olmadığım bir şık kıyafet giymeyi tercih etmem ama giydiğim rahat kıyafetlerin de şık olmasına özen gösteririm.

 

“Gömlekte mavi renk seviyorum. Mor ve tonları ve de siyah vazgeçemediğim renkler. Kendime yakıştırdığım her rengi giyerim.

Beyaz klasiktir, çok da beğenirim. Bir gün dedim ki “Beyaz gömlek, gri pantolon” giyelim. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda giydim, öyle devam etti. Çok da şık oldu.

Benim bir ‘Image maker’ım yok. Son dönemlerde yalnızca sen (Buse Terim) varsın.. Klasik kıyafetlerime bir şeyler ilave ederek modernize etmeni seviyorum.”

 

“G.Saray’ın gerçek renkleri sarı ve kırmızının bir sürü tonu var. Hepimizin amacı G.Saray’ın daha güzel ve şık görünebilmesi. Formalarla ilgili de öneriler veriyorum. Herkes fikrini söylüyor. Üretici firmanın tavrı da çok hoş. Sonuç hepimizi mutlu ediyor.”