5053873217 [email protected]

Yaşadığı örnek yaşantıyla ve başarılı oyunculuğuyla örnek bir aile profili çizen Ceyda Düvenci’nin hayatı da birçok üzüntüyle geçti. Bunların başın da, 30 yaşında geçirdiği trafik kazasında gözlerini kaybeden annesi Zümrüt Düvenci.

Ceyda Düvenci’nin annesi Zümrüt Düvenci kaza geçirdiğin de kızı Ceyda Düvenci’nin 3.5 yaşında olduğunu belirterek, “Kaza geçirdiğimde Ceydam 3 buçuk yaşındaydı. Onu hala o çocuk yüzüyle hatırlıyorum. Mesleğimi çok seven müzik öğretmeniydim. Bir okul gezisi dönüşünde trafik kazası sonucunda gözlerimi kaybettim. Kazadan sonra gözlerimi kaybettiğimi öğrenen Ceyda ve eşim İsmail onları kandırdığımı kandırdığını düşünüyorlardı. Onlara gücümü kaybetmediğimi göstermem gerekiyordu. O yüzden görmediğimi hiç hissettirmedim. Hiç isyan etmedim, ben bile görmediğimi bazen unutuyorum ” dedi.

CEYDA’YI KAFAMDA ÇİZDİM

Çocukluğunda gördüğü kızı Ceyda Düvenci’yi kafasında şekillendirdiğini de söyleyen Zümrüt Düvenci, ‘’Ceyda’yı kazadan bir ay önce anneme bırakmıştı birkaç günlüğüne. Sonra onu almaya gittiğimizde ona ördüğüm pembe, mavi, eflatun çizgili elbisesi vardı üzerinde. Saçları sarı lüle lüle, yanakları pembe pembeydi. İşte o hali var hep benim gözümün önünde. Ceyda bana benzerdi, ayrıca herkes Ceyda’nın o çocukluk ifadesinin değişmediğini söylüyor. Ben de kendime göre bir yüz yakıştırdım ona, yine çocuksu güzel yüzlü bir kız var hayalimde. Boyunu posunu, vücudunu da zaten elimle yokluyorum. Mesela bir ara çok kilo almıştı, neyse ki verdi.’’