5053873217 [email protected]

İbrahim Tatlıses’in kızı olduğu iddia edilen Dilan Çıtak’ın annesinin yıllar önce ünlü türkücüye babalık davası açtığı ortaya çıktı

İddiayı Bugün Gazetesi Magazin Müdürü Bilal Özcan, gazetedeki köşesinde dile getirdi. Son birkaç gündür gündeme gelen ‘Dilan Çıtak, İbrahim Tatlıses’in kızı’ iddiası hakkında bildiklerini yazan Özcan, 1990 yılında Dilan’ın annesi, film asistanı Işın Kulakçı’nın, kucağında 15 aylık kızı Dilan ile İstanbul 6’ıncı Asliye Hukuk Mahkemesi’nde hakim karşısında olduğunu söyledi. Özcan yazısına şöyle devam etti:

“Işın Hanım kucağındaki bebeğinin babasının İbrahim Tatlıses olduğunu iddia etmektedir. Tatlıses aleyhine, ‘Babalık ve nafaka davası’ açmıştır, Yakınlarına, “Avukatım aylık 300 bin lira nafaka tesbit etti ama ben bir şey istemiyorum, babalığı kabul etsin yeter” diyordu. Işın Kulakçı’nın avukatı, İstanbul 6’ıncı Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu dava dilekçesinde şöyle yazmıştı:
“Müvekkilim ile İbrahim Tatlıses 3 yıl önce film setinde tanışmışlardır. Işın Kulakçı’nın Nazmi Özer’e ait Emek Film’in çekeceği bir senaryoda yardımcı asistan olarak çalışması istenmiştir. Çekimler için Ankara’ya gitmişler, Tatlıses 5 Mart 1988’de kaldığı Evkuran Oteli’ne müvekkilimi çağırmış ve senaryo üzerine çalışacaklarını söyleyerek zorla sahip olmuştur. Davalı İbrahim Tatlıses daha sonra Almanya’ya gitmiştir. Müvekkilim hamile kaldığını daha sonra öğrenmiş ve davalıya söylediğinde kabul edilmemiştir. Tatlıses tarafından müvekkilimin kürtaj olması istenmiştir. Kürtaj olmadığı için şimdi babalığı kabul etmiyor.”

Bu duruşmadan 19 ay sonra mahkeme bilirkişi raporuna bakarak küçük Dilan’ın, İbrahim Tatlıses’in kızı olabileceğine hükmetti. 24 Eylül 1991 günü yapılan duruşmada Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor okundu. Raporda, “Çocuğun babası İbrahim Tatlıses olabilir” deniliyordu. Anlayacağınız, ‘Dilan Çıtak, İbrahim Tatlıses’in kızı mı, değil mi?’ tartışması 1980’li yıllara kadar uzayıp gidiyor.”