5053873217 [email protected]

 

Boğaziçi Üniversitesi, Nuri Bilge Ceylan, Reha Erdem, Derviş Zaim, Barış Pirhasan, Pelin Esmer, Ezel Akay, Emin Alper, Seyfi Teoman gibi Türkiye ve dünya sinemasına mal olmuş birçok sinemacının yetiştiği bir okul olarak 150. kuruluş yılında sinema konulu çeşitli etkinliklere imza atacak.

 

150. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Boğaziçi Üniversitesi, festivallerin çoğaldığı son dönemlerde sinemanın geçirdiği dönüşümü konu alan bir panele ev sahipliği yapacak. Türkiye sinemasının yükselmekte olduğu son dönemlerde bu alanı farklı kulvarlarda yaptıkları çalışmalarla geliştiren İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan, Altyazı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fırat Yücel ve Mithat Alam Film Merkezi Direktörü Yamaç Okur bu panelde festivaller ve sinema ilişkisini tartışacaklar. Panelde ayrıca kendisi de bir okul işlevi gören İstanbul Film Festivali’nin Türk sinemasına katkısı ve festival dünyasındaki yeri masaya yatırılacak. 30 Mart-14 Nisan tarihleri arasında otuz ikincisi gerçekleştirilecek İstanbul Film Festivali’nin bu seneki programında öne çıkan temalar, filmler ve etkinlikler yine bu panelde konuşulacak konular arasında olacak.

 

Truman Show’un yönetmeni Peter Weir 12 Nisan’da Boğaziçi’nde

 

150. Yıl Kutlamaları sırasında Boğaziçi Üniversitesi İstanbul Film Festivali’yle yapılan ortaklık çerçevesinde 12 Nisan Cuma günü saat 16:00’da, Truman Show, Ölü Ozanlar Derneği gibi filmleriyle tanıdığımız yönetmen Peter Weir’i ağırlayacak. Ünlü yönetmen Mithat Alam Film Merkezi’nde bir “sinema dersi” verecek.

 

Boğaziçi Üniversitesi, Mithat Alam Film Merkezi ve Altyapı Dergisi gibi oluşumlara ön ayak olarak Türkiye’de çağdaş sinemanın gelişmesine ve yaygınlaşmasına sadece pratik anlamda değil düşünsel anlamda da önemli katkılarda bulunuyor.