5053873217 [email protected]

Ford’un Avrupa’daki ürün odaklı dönüşümü, başlıca rakipleri arasında müşterilere en yeni portföyü sunmak üzere Cenevre Otomobil Fuarı’nda ivme kazanıyor. 2013 yılında piyasaya sürülecek olan yeni ürünler, Ford’un Avrupa’daki hacmini yüzde 40 oranında yenileyecek. Tamamen yeni olan Tourneo Courier’in Cenevre Otomobil Fuarı’nda küresel tanıtımı yapılacak; Avrupa’da 2014 yılı ortalarında piyasaya sürülecek ve Tourneo ailesini tamamlamış olacak.

Ford, kısa bir süre önce piyasaya sürülmüş olan Kuga’nın ardından, Avrupa’ya tamamen yeni EcoSport kompakt SUV’u tanıtıyor. Yakın bir gelecekte yeni nesil Ford Edge de ona katılacak.

Ford’un sesle aktive olan araç bağlantı sistemi SYNC’in 2013’teki kullanılabilirliği, 2012 yılında araç serisindeki yüzde 30 ile karşılaştırıldığında iki kat artarak, yüzde 60’a ulaşacak. Ford SYNC 2015 yılında her yeni Ford Avrupa aracında sunulacak. Total EcoBoost benzinli motor üretimi 2013-2015’ten itibaren yüzde 35 oranında artırılacak. Kısa bir süre önce piyasaya sürülmüş olan yeni Fiesta ve Kuga’nın yanı sıra, yakında pazara sunulacak olan EcoSport, Transit Connect ve Transit ile Ford, sadece 2013 yılında Avrupa’daki satış hacminin yüzde 40’ından fazlasını yenileyecek. Ford’un Avrupa, Ortadoğu ve Afrika İdari Başkan Yardımcısı Stephen Odell, “Bu, Ford Avrupa’nın şimdiye kadar üstlendiği en saldırgan ürün sunumu ve bunun gerçekleşmesi için Tek Ford küresel güçlerimizi geliştiriyoruz. Ekonomik açıdan en zorlu dönemlerde ürün yatırımını arttırarak Avrupa’daki işimizi dönüştürüyoruz’ diyor.

Yeni Tourneo Courier ile ticari araç ailesi tamamlanıyor

Yenilikçi, fonksiyonel ve düşük işletme maliyetleri sunmak üzere tasarlanmış olan Tourneo serisi, olağanüstü esneklik ve konfor sunan akıllı, geniş iç mekan özelliklerine, sınıfında en iyi yakıt tasarrufunu hedefleyen etkili güç aktarım mekanizmalarına ve Ford’un sesle aktive olan araba bağlantı sistemi SYNC’in de aralarında bulunduğu en yeni akıllı teknolojilere sahip. Cenevre’de tanıtılan ve 2014 yılı ilk yarısında piyasaya sunulacak olan zarif ve kompakt Tourneo Courier, sınıfının lideri iç mekan ve güvenlik özellikleri sunuyor ve Ford’un hafif ticari segmentindeki ürün yelpazesini genişletiyor. Tourneo Connect ile birlikte, Avrupa otomobil fuarında yedi koltuklu ferah Grand Tourneo Connect de tanıtılacak. Tourneo Custom en üst düzeyde alan ve çok yönlülük sağlarken, iki uzunluk seçeneğiyle sunuluyor. Esnek ve pratik yepyeni EcoSport

Ford önümüzdeki altı yıl içerisinde, bu yılın başlarında tamamen yeni Kuga’nın piyasaya sürülmesiyle başlayan bir büyüme ile bir milyon adet SUV satmayı planlıyor. 2013 yılının ileriki dönemlerinde pazara çıkacak olan EcoSport SUV, modern tasarım ve akıllı teknolojiler sunuyor. EcoSport; aralarında sınıfında lider yakıt verimliliğini sağlaması beklenen ve Yılın Uluslararası Motoru seçilen 125 PS 1.0 litre EcoBoost benzinli motor, 110 PS 1.5 litre benzinli motor ve 90 PS 1.5 litre dizel seçeneğinin de yer aldığı bir motor gamı ile sunulacak.

Kompakt SUV’un geniş ön ızgarası, kısa kaputu ve eğimli ön direkleri spor ve çağdaş bir duygu uyandırırken, köşeli farları modern görünümünü güçlendiriyor. Avrupa’da küçük olan SUV pazarının 2013 yılında, bir yıl öncesine kıyasla yüzde 30 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor ve SUV’lerin bölgede 2016 yılına kadar satılacak olan bütün Ford’ların onda birini oluşturması bekleniyor. Ford aynı zamanda, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve diğer pazarlarda popüler, daha büyük ve daha rağbet gören bir cip olan yeni nesil Ford Edge’i de Avrupa’ya getirmeyi planlıyor.

SYNC ile bağlı

Ford aynı zamanda, geçtiğimiz yıl Avrupa’da B-MAX ile birlikte lanse edildikten sonra, Ford araçlarının yüzde 30’unda bulunan Ford SYNC’in sunulmasını da hızlandıracak. Teknolojinin 2013 yılında yeni Fiesta ve yeni Kuga ile kullanılabilir hale gelmesiyle beraber, bu rakam iki kat artarak yüzde 60’a ulaşacak ve yılın sonraki dönemlerinde yeni Transit Connect, yeni Tourneo Connect ve yeni Transit’in özelliklerinden biri haline gelecek. Cenevre’de Ford tarafından sergilenmekte olan 21 aracın 19’unda SYNC bulunuyor. Ford ayrıca, bir kaza sonrasında aracın içindekileri doğrudan yerel acil servis operatörlerine bağlayacak olan SYNC ile Acil Durum Yardımı’nı da tanıttı. Ford, 2015 yılında Avrupa’da satılan her Ford marka aracı SYNC ile birlikte sunacak. EcoBoost ile güçlendirilmiş

Ford’un küçük ama maharetli 1.0 litrelik EcoBoost benzinli motoru ilk kez 2012 yılında Focus’la tanıtıldı ve üretimi artık yeni B-MAX, yeni Fiesta, C-MAX ve Grand C-MAX’i kapsayacak şekilde genişletildi. Ford, 2013 yılında satılan bu modeller arasında her dört araçtan birinin 1.0 litrelik EcoBoost motorlu olacağını tahmin ediyor.

Ford’un ödül kazanmış EcoBoost teknolojisi; küçük boyutlu bir motordaki tüketimin harika bir performansla birlikte, daha büyük motorlara oranla yüzde 20 oranında azaltılması amacıyla doğrudan yakıt enjeksiyonunu, turbo şarjeri ve değişken supap zamanlamasını birleştiriyor. 1.0 litrelik EcoBoost, Ford’un 1.6 ve 2.0 litre dört silindirli çeşitlerinin de aralarında bulunduğu Avrupa EcoBoost ailesinin en ufak üyesi olma özelliğine sahip. 2013-2015’ten itibaren Ford Avrupa toplam EcoBoost benzinli motor üretimini yüzde 35 oranında artıracak, beş yıl içerisinde Avrupa’daki benzinli Ford motorların yüzde 50’sinden fazlası turbo şarjlı olacak. Cenevre’de sergilenmekte olan toplam 19 Ford araç EcoBoost ile güçlendirilmiş. Yılın ileriki dönemlerinde, Ford sıfır emisyonlu ilk batarya elektrikli yolcu aracı olan Focus Electric’i piyasaya sürecek; bunun ardından da, hibrit araba serileri yelpazesi gelecek. Ford Avrupa Ürün Geliştirme Başkan Yardımcısı Barb Samardzich, “Yakıt tasarrufu ve sürücülerin hareket halindeyken tam anlamıyla bağlı kalmalarına olanak tanıyan en yeni güç aktarım mekanizmaları ile donatılmış araçların çoğalmasıyla, müşterilerimize tam olarak istedikleri şeyi veriyoruz’ diyor.