5053873217 [email protected]

Eurasia Motobike 2013 sezonun ilk fuarı olarak düzenlendi. Özellikle aksesuar ve motosiklet kıyafet ve güvenlik ekipmanları oldukça uygun fiyatlardan satışa sunulmuştu. Kimi markaların astronomik fiyatları ürünleri elit bir kesime hitap ederken uygun fiyatlı markalar da kaliteden yoksundu.

Tüm motosiklet stantlarını defalarca gezdik. Basın davetini kaçırdığımız için fotoğraf çekebilmek için stantların tenhalaşmasını beklemek durumunda kaldık. Ancak Honda standı bir türlü sakinleşmiyordu. Katılımcılar Honda’da bir motordan inip diğerine biniyorlar, hangisine sevdalanacakları konusunda kararsız kalıyorlardı.

NEDEN HONDA STANDI

Öncelikle Honda’yı fiyat politikası nedeniyle tebrik etmek, Honda’nın hakkını Honda’ya teslim etmek gerek. Honda Motosiklet’in Türkiye’de motosiklet satarak para kazanmanın ötesinde bir derdi var. Honda motosiklet kullanımı yaygınlaştırmak, motosiklet meraklılarına pek çok alternatif sunma derdinde. 

Türkiye gerçekleri düşünüldüğünde motosiklet kullanmaya hevesli yaşlı grubunun ekonomik imkanları göz önünde bulundurularak 5.000 TL’nin altında modellerin pazara sunulması markanın “motosiklet kültürü” derdini ortaya koyuyor. Olayın can alıcı tarafı pahalı motosikletleri herkes üretiyor. Televizyon programlarında bir atölyede 10.000 dolardan başlayan motosiklet üreten ustalar, kalfalar görüyoruz. Kaliteli ve yıllarca kullanılacak bir motosikleti bu fiyatlara üretip satabilmek ise gerçekten ustalık isteyen bir maharet.

Honda Türkiye’nin 5.000 TL nin altında 6 modeli;

NF 110    3,450 TL (CUB)

CB125ACE  3,150 TL (COMMUTER)

CB125E   3,650 TL  (COMMUTER)

CBF150 4,800 TL (COMMUTER)

Fizy 3,530 TL    (SCOOTER)

Spacy 4,400 TL (SCOOTER)

 

Honda Türkiye’nin 5.000 – 10.000 TL arası 6 modeli;

CBR 125   6,910 TL  (SUPER SPORT/RACER)

CBR 250  9,910 TL (SUPER SPORT/RACER)

CRF250L 9,990 TL (ON-OFF)

PS150  6,900 TL (SCOOTER)

PCX 6,110 TL (SCOOTER)

Honda Türkiye’nin 10.000 TL altında toplam   12 motosiklet modeli var.

Hepsi de yıllarca kullanılabilecek türden birbirinden güzel ve sağlam motosikletler.

Honda Türkiye’ye ülkemizin gerçeklerini bildiği ve fiyatlamayı bu şekilde yaptığı için birer motosiklet sever olarak ayrıca teşekkür ediyoruz.

BİR MOTOSİKLET EFSANESİ GOLD WING

İster motosiklete yeni başlayın, ister yeniden motorcu olacak olun Honda standına gidince birden fazla motosiklet düşü kuruyorsunuz. O modelden inip diğerine oturuyor ve soluğu 68.000 TL lik Gold Wing’in deri koltuğu üzerinde alıyorsunuz.

Gold Wing olayı ise ayrı bir başlık. Honda’nın pahalı motosiklet yapmanın marifet olmadığını gösterircesine “Eğer pahalı olacaksa bunun gibi olmalı” vecizesinin sözsüz hali. Kendisi 400 kilonun üzerindeki cüssesi 6 silindirli Boxer motoru ile gereksiz pahalı motorların hepsine bir cevap gibi; Gold Wing; iki tekerlek üzerinde dünyayı taşıyan dev.

BİR KAÇ HONDA HAYALİ DE BİZ KURDUK

Bir süredir motor binmeye ara vermiş, orta yaşlı otomobil editörleri olarak kaskımız ve tüm ekipmanımızla yeniden motor binmek için uygun zamanı beklerken Honda bir kaç modeli ile “O gün bugündür” dedi.

Öncelikle 250CC’lik CBR 250 her açıdan ömürlük bir motosiklet. Tasarımı hafifliği, ekonomik ve güçlü motoru ve en çok da 10.000 TL nin altında kalması için fazlaca uğraşılmış fiyat…

Daha sonra Naked Honda’lar arasında üzerine oturmazsanız küsecek bir NC700 vardı. O da 19.000 liralık fiyatı ve 2 silindir ve 670cc motoru fiyatı ile ömürlük bir olduğunu söylüyordu.

Üzerine oturduğunuz anda ayaklarınızın yere güvenle basması ve daha dik oturma konumu ile orta yaş için ideal bir motosiklet. Performans olarak ise otoyolda ve trafikte sürücüsünü asla ezdirmeyecek güçlü bir makineye sahip. Tasarım zaten Japon mühendislerinin ne kadar zevkli ve ileri görüşlü olduğunu yansıtır nitelikte.