5053873217 [email protected]

Los Angeles’da gala yapan ‘Kelebeğin Rüyası’ ekibi Gördüğü ilgiden memnun. Yılmaz Erdoğan “Yorumlar güzel. Bu film, sinemamıza, Oscar kapısının aralanmasında katkı yapabilir” dedi.

Los Angeles’da düzenlenen Türk Film Festivali’ne Yılmaz Erdoğan’ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği ‘Kelebeğin Rüyası’ damgasını vurdu. Gala öncesinde soruları cevaplandıran Yılmaz Erdoğan ve oyuncu eşi Belçim Bilgin Erdoğan, Los Angeles gibi dünya sinemasının kalbi olan bir şehirde ve tarihi bir sinema salonunda gala yapmanın büyük onur nedeni olduğunu söyledi. Son yıllarda Türk sinemasında artık gözle görülen büyük bir değişim olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Filmimin özellikle tarihi Mısır Tiyatrosu’nda gösterilmesi onur verdi. Türk sinemasının sesinin Hollywood’da duyulması artık ülke filmciliği adına bir fırsat. Böyle festivallerin sürekliliği ileride bizlere Hollywood dünyası için daha da büyük kapıları açacaktır” diye konuştu. Sanatçı sözlerini şöyle sürdürdü: Edebiyatın, şiirin, şairlerin eğlenceli tarafını aktarmaya çalıştım, güzel yorumlar alıyoruz. Umut güzel. Bu film, Oscar kapısını açabilir.

FİLM 5 GÜNDE 800 BİN İZLEYİCİYE ULAŞTI

İlk 3 günü 430 bin 819 seyirci ile karşılayan film, ilk haftasını da 803 bin 766 seyirci ile bitirdi. Film eş zamanlı olarak Avrupa’da da gösterime girdi. ‘Kelebeğin Rüyası’, 14 Mart’ta da tüm Ortadoğu’da seyirciyle buluşacak. Oyuncular 12 Mart salı günü görkemli bir gala için Dubai’de olacak. 1941 yılının Türkiye’sini, İkinci Dünya Savaşı dönemi günlerini yansıtan film, iki genç şairin hayatla ve aşkla olan mücadelesini anlatıyor.