5053873217 [email protected]

Aile baskısı gören ev kızından geleneksel Anadolu kadınına, her rolü üzerine kusursuz oturtuyor. Şimdilerde “Kayıp Şehir”in Aysel’i olarak izleyiciyi kendine hayran bırakıyor.

Bir kimlikten diğerine bu kadar kolay ve bu kadar inandırıcı şekilde geçebilmeyi ise her nasılsa çok basit bir iş gibi görüyor: “Ben kostüm ve makyajım nasılsa, öyle bir kadın oluyorum…” Gökçe Bahadır, All dergisine konuştu.

Çekim yapacağımızı bilen ve seni tanıyan, seninle çalışan kişiler hep “zor” sözcüğünü telaffuz ettiler. Hangi anlamda zor olduğunu kastettiler sence?

– Zor beğendiğimi kastediyor olabilirler. Her şeyin mükemmel olmasını isteyen biriyim.

Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi?

– Zor bir şey. Aslında en çok da kendime zor. Çünkü çok detaycıyım. Hayatta hiçbir şeyi kolay kolay beğenmiyorum. Hiçbir şeyimi sevmiyorum. Her şeyin aynı anda çok iyi olması lazım beğenmem için. Bir ekip işiyse, herkesin işini çok önemsemesi gerek.

“Hiçbir şeyimi sevmiyorum” dedin galiba. Kendini beğenmiyor musun?

– Oynadığım sahneleri beğenmiyorum mesela. Çoğunlukla birileri güzel olduğunu söylediğinde “Bilmem güzel miydi?” diyorum.

Herkes Aysel’i ne kadar harika oynadığını konuşuyor, nasıl beğenmezsin?

– O kadar da beğenmemek gibi değil de işte, fazla detaycılıktan kaynaklanan bir memnuniyetsizlik diyelim.

Gökçe’den Aysel’e transformasyon nasıl oluyor?

– Kostüm, makyaj ve saç zaten beni rolüm için çok havaya sokan şeyler. Ne giyersem o ruh haline bürünüyorum. Dizi ilk başladığında daha çabuk havaya girmek için sakız kullanıyordum. Rahatlatıyor, biraz gevşetiyordu. Şimdi ondan da vazgeçtim.

Neden? Hayat kadınları hep sakız çiğnemez mi?

– Hayır, çiğnemiyorlar. Hayat kadınını oynamak çok kolay zannedilir. Ağzına bir sakız atarsın, süslü kıyafet giyersin, biraz da oynak yürürsün… Bu benim sevmediğim bir oyunculuk tarzı. Kırıtarak yürümeden, sakız çiğnemeden, klişelerle ortaya çıkmış değil; yaşayan, gerçek bir hayat kadını gibi oynamak zor olan oyunculuk işte. Ben onu yapmaya çalışıyorum.

Röportajın devam All dergisinde