5053873217 [email protected]

Arabesk müziğin önemli isimlerinden Müslüm Gürses, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği iddia edildi. Ancak Memorial Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, Gürses’in durumunun iyi olmadığını belirterek, şunları söyledi: ‘Kaybedebiliriz, ancak şu anda makineye bağlı olarak hayatı devam ediyor”

HER AN KAYBEDEBİLİRİZ

Memorial Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, sanatçı Müslüm Gürses’in durumunun iyi olmadığını belirterek “Kaybedebiliriz, ancak şu anda makineye bağlı olarak hayatı devam ediyor” dedi.

Gürses’in beyin ölümünün gerçekleştiği iddialarına Deniz Şener, “Müslüm beyle ilgili son durumlarda farklı bir şey yok. Genel durumu iyi değil. İyiye gitmiyor. Uzun süren bir yoğun bakım sürecini beraber yaşadık ve yaşıyoruz. Makine desteği ile hayatını sürdürüyor. Genel durumu iyi değil, kaybedebiliriz. Ancak şu anda bir beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Makinelerin desteği ile hayatı sürdüyor. Geçen süreci düşünürsek durumunun iyi olmadığını ve özellikle son günler ve haftalarda iyiye gitmediğini görüyoruz. Kaybedebiliriz bu oldukça yüksek” dedi.

Akciğer sorununun olduğunu söyleyen Şener, “Akciğer sorunumuz tam olarak çözülemedi… Akciğer makinesi ile solunum desteği yapıyoruz. Kanını oksijendirilerek bunun sayesinde akciğer görevini makine ile sürdürüyoruz. Koluğunu bacağını oynatıyor ama bilinci yerinde değil. Solunum desteği sürdürüyor. Yoğun bakım şartlarda devam ediyor. Beyin ölümü için kriter vardır. Bu kriterler içinde beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Kötüye gittiği için böyle algılanmış olabilir” diye konuştu.