5053873217 [email protected]

Behzat Ç. yeniden 2 hafta üst üste yayınlanmayınca dizinin fanatiklerinin keyfi kaçmıştı. 1 Mart akşamı “müstesna” bir bölümle ekrana dönen Behzat ç. hayranlarını sevindirdi.

Dizi sektörünü ve zorlu çalışma koşullarını anlatan bölüm efsanevi jenerik müziğiyle başlayınca dizi fanatiklerini bayramı da başladı.

Dizi camiasıyla ilgili pek çok aforizma içeren bölümde sadece Behzat Ç.’de görülebilecek pek çok hoş ayrıntı da vardı. Dizi sektörü çalışma koşullarının çalışanları ne tarz bir yükün altına soktuğuna dikkat çekmek için senaristin öldürüldüğü bölümde adım adım tükenen senarist haftanın 6 günü masa başında çalışmaktan boyun fıtığı olmuş bir karakterdi. Ölen senarist yerine seçilen Turgut karakteri ise Shakpare kılıklı bir senaristti.

RTÜK’E BLURLAMA GÖNDERMESİ

Behzat Ç. de içki şişesinin blurlanmasıyla ilgili zekice tasarlanmış bir diyalog yaşandı.

Dizi setine giden cinayet büro ekibi kadraja girince set görevlisi uyardı;

Görevli: Buradan kalkmanız gerekiyor. Resme giriyorsunuz.

Behzat : Ya çekin filminizi.

Görevli: Ama siz buradayken çekemeyiz.

Behzat: Çekin işte la. Sonradan şey yaparsınız. Ne diyorsunuz ona?

Görevli: Blur.

Behzat: Hah ondan yaparsınız görünmez yaparsınız.

Görevli: Ama sizin her yerinizi blurlayamam.

Harun: Blurlarsınız. Amirim en güzel blurlu görünüyor. Sen şimdi başla amirimi şişeden başla yüzünü başını her yerini blurla da bak. (Behzat kanyak şişesini ağzına götürdü ve Behzat blurlandı!)

 

Böylece her hafta içki sahnelerinin blurlanmasına neden olan Rtük talimatlarına da kendi dilinde bir göndermede bulundu Behzat.