5053873217 [email protected]

Sony’nin gelecek 10 yıla damgasını vuracak olan cihazı Playstation 4 an itibariyle tanıtıldı. 8 çekirdekli işlemci ve 8 gb ddr5 ram ile gelmiş geçmiş en güçlü oyun makinesi.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=qcskhfwhz9g’]

 

New York’taki dev etkinlikte tanıtılan PlayStation 4 konsol savaşlarında yeni bir perdeyi de aralamış oldu. Daha çok masaüstü bilgisayarlarda kullanılan AMD’nin geliştirdiği x86 tabanlı işlemciyi kullanan PS4, aynı zamanda yine AMD’ye ait gelişmiş bir GPU (ekran işleme yongası) kullanıyor.

 

Dualshock 4 oyun koluyla gelen ve PlayStation 3’ün oyun kollarından farklı olarak üzerinde touchpad de yer alan cihaz ile oyunseverler oyunu durdurabilecek, oynadıkları oyunların klibini çekip sosyal paylaşım portallarında paylaşabilecek. Diyelim bir futbol maçı yaptınız, bu maçta attığınız golü kaydederek Facebook veya Twitter üzerinden arkadaşlarınızla hızlıca paylaşabiliyorsunuz.

 

Bunun dışında oyuna arkadaşınızı da dahil edebiliyorsunuz. Örneğin bir oyunda geçemediğiniz bir yer var ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Arkadaşınızı evinize çağırmak yerine onu oyuna davet ederek takıldığınız yeri arkadaşınızla beraber geçmesini sağlayabiliyorsunuz. Yani arkadaşınız internet üzerinden konsolunuza bağlanarak oyununuza aktif olarak katılabiliyor.