5053873217 [email protected]

2011 yılında çıkardığı ilk albümüyle büyük ses getiren Mabel Matiz, 2013 yılı başında DMC / Zoom Kurumsal işbirliğiyle yayınlanan ikinci albümü “Yaşım Çocuk” tan ilk klibi albümden çıkan ilk tekli olan “Zor Değil “ şarkısına çekti.

Sözü Mete Özgencil, bestesi yine Mete Özgencil ve Mabel Matiz’e ait olan Zor Değil, albümün en sevilen şarkılarından biri olarak ön plana çıkmış, klipten önce Türkiye’nin önemli radyo istasyonları tarafından çalınmaya başlamıştı.

Türkiye’nin en başarılı söz yazarı ve bestecilerinden biri olan Mete Özgencil’in uzun süreden bu yana müzikseverlerle paylaştığı ilk müzikal çalışma olan Zor Değil, müzik eleştirmenleri tarafından şimdiden bu yılın “Hit” şarkı adaylarından biri olarak gösteriliyor.

Yönetmenliğini Türkiye’nin en iyi klip ve reklam yönetmenlerinden Gürcan Keltek’in üstlendiği Zor Değil’in klibi İstanbul ve Amsterdam olmak üzere iki farklı lokasyonda çekildi. Dış çekimler Hollanda’da yapılırken, İstanbul’da gerçekleşen stüdyo çekimlerinde klipte dikkat çeken farklı ışık tasarımını, genç ve kolektif bir ekip olarak yaptıkları görsel uygulamalarla beğenilen “Nerdworking” üstlendi.

Redcam ve Super 8 mm formatlarında çekilen ve uzun saatler süren banyo ve post produksiyon aşaması sonucu ortaya çıkan Zor Değil’in klibi sıra dışı montaj tekniğiyle de oldukça dikkat çekiyor. Farklı resim, görseller ve siyah beyaz dokuların büyük sabır ve emek harcanarak üst üste birleştirilmesiyle ortaya çıkan klip, seyircileri siyah-beyaz hayal ve imgelerle dolu farklı bir dünyanın içine alıyor.

Mabel Matiz’in bu zamansız yolculuğunda bizlere eşlik eden herkese çok teşekkürler ve keyifli seyirler. Mabel Matiz konserleri de tam gaz devam ediyor. Sanatçı bu cumartesi yani 23 Şubat cumartesi akşamı Favela (Eski Studio Live)’da sahne alacak.