5053873217 [email protected]

Türkiye’nin tescilli güzellerinden Özlem Kaymaz, 1992 yılında Türkiye güzeli seçilmişti.Mankenliği sansasyondan uzak bir şekilde sürdürdükten sonra Kaymaz 1997 yılında Hollandalı Watze Deries ile evlenmişti. 

3 çocuğu olan Özelm Kaymaz’ın ortanca oğlu 1800’lerde bir doktorun bulduğu, nadir rastlanan hastalıklardan biri olan Nager Sendromu hastalığı yaşıyor. Oğlunu doğumda ancak 1 buçuk saat sonra gören, 6 buçuk yaşına kadar göbeğinden beslenen, ilk suyu bile 6 buçuk yaşında içen oğlunun yanında sabırla mücadele etmiş Özlem Kaymaz…

Nager sendromu nedir?

Nager sendromu, son derece az görülen ve şimdiye kadarki vaka sayısı 90 olan doğumsal bir hastalıktır. Bu hastaların 25 tanesi hayatta kalmıştır. Nager sendromu olan bir kişide görülen karakteristiklerden bazıları veya hepsi şunlardır: Az gelişmiş yanak ve çene bölgesi, alt kirpiklerin azlığı veya yokluğu, böbrek ve/veya karın reflüsü, bükülmüş ayak parmakları, kısalmış yumuşak damak, ufak ve az gelişmiş iç ve dış kulak, dudak damak yarığı ihtimali, gelişmemiş el baş parmağı veya yokluğu, duyma kaybı, kısa önkol, dirseklerde hareket güçlüğü.