5053873217 [email protected]

Alfa Romeo’nun daha önce konsept olarak tanıttığı 4C modelinin üretim versiyonu Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez sergileniyor.

Sıra dışı tasarımları ile tüm otomotiv camiasının her dönemde takdirini kazanan  Alfa Romeo 4C ile farklı başarısını sürdürdü. Alfa’nın yeni modellerinin gösterişli habercisi olarak yorumlanan 4C ancak Alfa Romeo tasarımcılarının dizayn edebileceği özgün bir dinamizme sahip.

Radikal bir tasarıma ve karbonfiber gövdeye sahip olan Alfa Romeo 4C, bu yıl içerisinde Türkiye pazarına da sunulmuş olacak. Alfa Romeo mühendisleri tarafından tasarlanan ve Maserati’nin İtalya’daki Modena fabrikasında üretilen bu arkadan itişli Alfa, ortada konumlanmış 4 silindirli 1750 cc’lik turbo benzinli motora ve çift kavramalı TCT otomatik şanzımana sahip. Otomobilin motor gücüyse henüz gizliliğini koruyor.

Yaklaşık 4 metre uzunluğunda ve 1.18 metre yüksekliğinde olan 2 kişilik coupe’nin dingil mesafesiyse 2.4 metre. Alfa Romeo 4C, karbon ve alüminyum kullanılan gövde ve şasi unsurları sayesinde 4 kilogram başına 1 bg’den fazla güç üretmesiyle de dikkat çekiyor.