5053873217 [email protected]

Hazal Kaya dün akşam Beyoğlu’nda yeni sevgilisi Umut Kurt ile görüntülendi.

Mor Menekşeler dizisinin oyuncusu Umut Kurt ile görüntülenen Hazal Kaya sorulan soruları yanıtsız bıraktı.

UMUT KURT KİMDİR?

17 Nisan 1981 yılında Erzurum’da dünya gelen Umut Kurt aslen Erzincanlı’dır. Oyuncu olmaya 17 yaşında karar veren Umut Kurt Babasının tepkisi ile karşılşır. ” Aç kalacaksın ” diyen babasına inat o yoluna devam eder.

Ruhi Sarı‘nında içinde bulunuduğu Kartal Sanat Tiyatrosu ile oyunculuğa adım atar. Sonraları Konservatuar sınavlarına girer. Önce İstanbul Üniversitesine sınava girerek 1. basamak turunu aşar. Ama ikinci sınavda o denli panik olur ki, genel kültür sorularından biri olan “Çalışuku kitabının yazarı kimdir?” sorusuna Yaşar Nuri Öztürk diyiverince İstanbul Üniversitesi hayal olur. Aynı şekilde Hacettepe’de Umut Kurt‘un yeteneğini fark etmez. Seneler sonra Yıldız Kenter‘in kendisine “Seni Kim Almadı? Demek bizde hata yapabiliyormuşuz.” cümlesi ona verilen ödüllerden en değerlisidir.

Sonunda Müjdat Gezen Sanat Merkezinde bulur kendini.”Godot’yu izlerken” oyununda bu dönemde oynar.Sesi ile de dikkatler çeken Umut Kurt, Müjdat Gezen Sanat merkezinden Meltem Taşkıran‘ın teşviki ile Çizmeli Kedi müzikalinde oynar. Bu müzikali “Benim Tatlı Meleğim” müzikali takip eder. Bu oyunları oynadığı iki sene boyunca okulda devamsızlık yaptığı için atılır.

Bundan sonraki dönemde BKM Mutfak günleri başlar. Kendi yazdığı skeçler ile şimdinin en sevilen gruplarından olan BKM‘de uzun süre oyunculuğunu konuşturur.

Bu süre zarfı içersinde de Televizyon ile tanışır ve irili ufaklı bir çok rolde oynamaya başlar. Seyirci tarafından keşfedilmesi Hatırla Sevgili dizisindeki Yaşar rolü ile olur. Aşırı sağcı Yaşar karakteri ile sevilen oyuncuular kervanına katılır. 2006 yılında Sırrı Süreyya Önder‘in yönettiği Beynelminel filmi ile bu sefer solcu bir genç olarak karşımıza çıkar ve oyunculuğu ile konuşulur. Yine aynı dönemde efsane Müzikal Hisseli Harikalar Kumpanyasının yeni döneminde Cafer tiplemesi ile hem sesi hemde oyunculuğu ile en dikkat çeken oyuncular arasında gösterilir.