5053873217 [email protected]

Afiş ve fragmanı hazırlanan Çanakkale Yolun Sonu filmi vizyona gireceği Şehitleri Anma Haftası için gün sayıyor

Genel Yönetmenliğini Serdar Akar’ın, yönetmenliğini Kemal Uzun’un üstlendiği “Çanakkale: Yolun Sonu” filminin fragmanı ve afişi tamamlandı. Film, başta Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre, Azerbaycan olmak üzere 25 ülkeyle aynı anda, Şehitleri Anma Haftası da olan 15 Mart’ta vizyona giriyor. Filmin başrollerini Gürkan Uygun, Umut Kurt, Berrak Tüzünataç, İngiliz oyuncular Stephen Chance, Ben Warwick ve Mahir Günşıray paylaşıyor. Filmin fragmanı Doğan Can Gündoğdu imzası taşıyor.

Askeri danışmanlar gözetiminde çekilen Çanakkale Yolun Sonu filmi için silahlı kuvvetler arşivlerinde korunan ve Çanakkale Savaşı’na ait o dönemde kullanılmış orijinal silahlar, 98 yıl sonra gün yüzüne çıkarıldı. Son dönemlerin en pahalı filmi olma iddiasındaki ‘Çanakkale Yolun Sonu’ filmi için tarih danışmanları eşliğinde Çanakkale’nin Ezine ilçesinde 4.000 metrekarelik bir alana Anzak Koyu yeniden inşa edildi. Ön hazırlık süreci 2 yıl süren filmde kullanılan tüm savaş mühimmatları ve filikalar, filmin tarihi dokusunu oluşturabilmek için özel olarak üretildi.

KESKİN NİŞAN EĞİTİMİ ALDI

Çanakkale Cephesinde, İngiliz ve Anzak askerlerinin korkulu rüyası Keskin Nişancı Onbaşı Muhsin’i canlandıran Gürkan Uygun filmde 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusunun keskin nişancılarının kullandığı Rus yapımı Mossin-Nagant keskin nişancı tüfeğini kullandı ve Ankara Mamak’ta uzman keskin nişancı eğitmenler tarafından eğitim aldı.