5053873217 [email protected]

iPhone5 ilk çıktığı dönemde beklentileri karşılamaması ile eleştirilse de başarılı reklam kampanyaları ve Apple’ın ulaşılmazlık ideolojisi sayesinde hayal kırıklıkları unutuldu. Şimdi Apple’ın asıl hedefinin 4.8″ lik bir iPhone olduğu herkesçe biliniyor.

Apple bir anlamda iPhone 5 beklentileri ile 2012’nin ilk 9 ayını, piyasaya çıkması ile de kalan süresini doldurdu. 2013’e yeni bir telefonla giren Apple, iPhone6 dedikodularından da geri durmadı.

Şimdi 2013’ün yarısı dedikodusuyla, yarısı da iPhone6’nın kendisiyle geçecek gibi.

ABD merkezli teknoloji danışmanlığı şirketi Jefferies’in analisti Peter Misek, Apple’ın yeni iPhone tasarımıyla ilgili çizimleri değerlendirmeye başladığını söyledi. Teknoloji dünyasında isminin iPhone 5s olacağı söylenen yeni modelin tasarımına yönelik söylentiler de hız kazandı.Modelin 4,8 inç genişliğinde ekran genişliği olacağı ifade edildi. Yeni modelin geliştirilmiş yüksek çözünürlüklü kamerası olacağı da dedikodular arasında. Apple’ın yedinci nesil mobil cihazının pembe, sarı, mavi, yeşil, mor, gri, kırmızı ve gümüş rengi seçeneklerde olabileceği belirtildi.