5053873217 [email protected]

Apple dahil olduğu her alanda trendi belirleyen bir firma. Yaklaşık 6 yıl önce ilk iPhone çıktığında kimileri şüpheyle yaklaşmış, tuşu olmayan bir telefonun komik göründüğünü ve tercih edilmeyeceğini söylemişlerdi.

Ancak devam eden süreçte bütün telefonlar iPhone benzeme yarışına girdiler ve piyasada en çok tercih edilen telefonlar iPhone’a en çok benzeyebilenleri.

Business Insider’ın haberine göre Apple akıllı saat işine giriyor. Hatta bir süredir sürdüğü arge çalışmaları sona geldi. Ortaya çıkan 3 prototipten bahsediliyor.

Saat  iWatch ismini taşıyacak. Bunun dışında gelişmiş özellikleri olduğu için standart bir saate göre güç sorunu yaşayacağından kablosuz şarj imkanı da bulunacak. Böylece kullanıcılar telefonlarının aksine saatlerini sık sık kollarından çıkarıp şarj etmek durumunda kalmayacak.

iWatch insan bedeni ile entegre bir teknolojiye sahip olacak.

Örneğin yürüme hızınızı, kat ettiğiniz mesafeti, yaktığınız kaloriyi ve tansiyonunuzu size an ve an bildirebilecek.

NFC (Yakın Alan İletişim) teknolojisi sayesinde kredi kartı olmaksızın alışverişlerde ödeme yapabilmenize de imkan verecek olan iWatch ile film izleyip müzik dinleyebileceksiniz.

Ve iPhone’un sesli yardımcısı  Siri uygulamasının da iWatch’ta yer alacak.

iWatch iPhone ile tam entegre olaca ve örneğin evde telefon yanınızda değilken iWatch’dan cevaplayabilecek ya da mesajları okuyabileceksiniz.