5053873217 [email protected]

Cumartesi günü Mercedes’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, yeni araç F1 W04’ün Twitter’da atılacak mesaj sayısına göre tanıtılacağı duyurulmuştu. Twitter’da mesaj patlaması yaşanmasının ardından Mercedes’in internet sitesinin sunucuları çöktü ve taraftarlar merak içerisinde kaldılar.
İlerleyen saatlerde sunucuların düzelmesiyle birlikte gerçek ortaya çıktı. Mercedes’in sitesi üzerinden yavaş yavaş yeni aracın görselleri yayınlanmaya başladı. Yapılan ise basit bir reklam hareketinden başka bir şey değildi çünkü araç Twitter üzerinden ne kadar mesaj gönderilirse gönderilsin bugüne kadar tam anlamıyla gösterilmedi.
İlk fotoğraflar ise takımın yeni yıldızı Lewis Hamilton tarafından basına gösterildi. Bugün Jerez’de Nico Rosberg yeni aracın kokpitine oturan ilk isim oldu ve reklam çekimleri yapıldı. Bu esnada Lewis Hamilton, yeni araç F1 W04’e dair ilk görüntüleri hem video hem de fotoğraf olarak yayınladı

Yayınlanan görüntülere göre Mercedes, basamaklı burunu bir nebze gizleyip 2011’de kullanılan burun şekline benzetmiş. Ön süspansiyonlarda push rod kullanılırken arkada Mclaren tarzı egzoz olduğu görülüyor. Bunun yanında ilk fotoğraflara göre F1 W04 kısa dingil mesafesine sahip gibi görünüyor.

Bunun yanında akıllı telefon üreticilerinden BlackBerry ile yeni bir sponsorluk anlaşması imzalandığı görülüyor.