5053873217 [email protected]

GQ Türkiye’ye röportaj veren Hadise, TRT’nin aldığı Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmama kararını değerlendirdi

GQ Türkiye dergisi için Emre Ünal’ın objektifine poz veren Hadise, Belçika’da yaşadığı şöhreti ve yeni albümü Visal’i anlattı. Belçika’da doğup büyüyen Hadise, çocukluk yıllarında sahne dünyasına ilgi duyduğunu, “Klişe hikaye ama hakikaten öyle; giyinip süslenip elime mikrofon gibi aldığım tarakla ayna karşısına geçerdim. MTV falan izlerdik hep. Şimdiki gibi YouTube falan yok tabii…04.00-05.00 gibi MTV ödül töreni var mesela, gece 02.30 gibi kalkardık, meyveler, çaylar hazırlar izlerdik; sonra hop okula… Hiç kimse ödül törenlerini falan öyle heyecanla beklemiyor artık. Bütün gün rec. tuşuna basıp da kaydedeyim diye Backstreet Boys’un ya da Spice Girls’ün yeni klibini beklediğimi bilirim” diyerek anlatıyor.

Annesiyle babası, kendisi 11 yaşındayken boşanan Hadise, bu nedenle yaşamla erken yüzleştiğini söylüyor ve ekliyor: “Hafta sonları bir fırında çalışırdım 15 yaşındayken. Sonra 16 yaşında bir elbise mağazasında çalışmaya başladım yine cumartesi-pazarları.O dönem liseyi bitirmiştim, marketing okumaya başlamıştım başka bir şehirde. Yurtta kalıyordum. Harçlığımı çıkarabilmek için işe gidiyordum”

2009’da Moskova’da düzenlenen 54. Eurovision’da Türkiye’yi temsil eden ve “Düm Tek Tek” şarkısıyla sergilediği performans ülkeye dördüncü olan Hadise, Türkiye’nin bu yıl yarışmaya katılmamasından da memnun. Hadise, “Bu sene katılmıyoruz ya Eurovision’a, en azından kimse dayak yemeyecek. Katıldığım sene başıma gelecekleri tahmin ediyor muydum, hayır… Epey hasta oldum. Yorgunluk, stres.. Çok konuşuldu, çok yorum yapıldı, her yaptığım işe eleştiri geldi; zor bir dönemdi. Ama yine de pişman değilim. Bir de sanırım hiçbir sene benim katıldığım sene kadar Eurovision konuşulmadı yani. Benden sonraki sene maNga ikinci oldu, bana hâlâ ‘Hadise Hanım en kötü kıyafet kategorisinde yarışıyorsunuz’ diye soru geliyordu” diyor.