5053873217 [email protected]

2000’lerin başında SUV sınıfı yenilikçi bir başlangıç olarak ortaya çıktığında bu kadar popüler olabileceği düşünülmemişti.

Off Road’lara göre daha narin ve yakışıklı görünen SUV’lerin en büyük atılımı BMW X5’in yakaladığı başarı olmuştu. Şehir için tasarlanmış olsalar da hepsi 4×4 özellikle donatılmış araçlardı. Her hangi bir off-road kadar da sağlam ve gerçek mekanikleri vardı. Yıllar geçtikçe SUV kategorisi araçlar o kadar popüler oldu ki hemen herkes bir tanesine sahip olmak istedi.

Orta sınıfta Nissan Quashqai’nin yakaladığı kitlesel başarı bir çok compact aracı geride bıraktı. Yine uygun fiyatlı Duster Dacia markasını da başka bir yere taşımayı başardı.

Fiyatları benzer olduğunda tüketicinin SUV tercih edeceği gerçeği anlaşılınca 2013’de daha da uygun fiyatlı daha da küçük Micro-Suv’lar birbiri ardına gelmeye başladı.

YENİ SINIFIN ÖZELLİKLERİ

-45 BİN TL’NİN ALTINDA FİYAT

-ÖNDE ÇEKİŞLİ (4X4 SEÇENEK OLARAK BİLE YOK)

-1600CC ALTINDA MOTOR HACMİ

-4000MM CİVARI UZUNLUK

-1600-1700MM CİVARI YÜKSEKLİK

-16″ – 17″ TEKERLEK ÇAPI

 

İŞTE SINIFIN ÜYELERİ

Nissan Juke

NISSAN JUKE

Nissan Juke micro-Suv sınıfın ilk ve tanıdık örneklerinden. 4000mm sınırındaki boyutu, sıradışı tasarımı ve dizel ve benzinli seçenekleri hayran kitlesini çoktan yarattı bile. Juke gerçek olduğuna inanılamayacak ölçüde sıra dışı bir tasarıma sahip.

 

Dacia Sandero Stepway:

Yeni Sandero Stepway; pratik ve uygun fiyatlı bir ‘crossover’. Şehir için tasarlanmış 4000mm’nin altındaki boyutları ile asla park sorunu yaşatmayacak, aynı zamanda yüksek yapısı ile mükemmel bir görüş açısı sunabilecek bir crossover.

Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway yeni Dacia tasarım çizgisini benimsiyor. Yeni Sandero Stepway SUV görüntüsü ile beğeni topluyor.

 

Peugeot 2008

4.16 metre uzunluğundaki 2008, Peugeot’nun 208’den önceki iki küçük sınıf neslinde yer verdiği station versiyonların da sonunu getiriyor.

208’den tanıdığımız benzinli ve dizel motor seçeneklerinin sunulacağı 2008, yılın ikinci çeyreğinde yollara çıkacak. 4 tekerlekten çekiş yerine 3008’den tanıdığımız önceden tanımlı programlara sahip çekiş kontrol sistemi Grip Control, küçük SUV’nin, daha doğrusu crossover’ın farklı yol koşullarında rahat ilerlemesi için çalışacak

 

Renault Captur

2011 Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki radikal bir konseptle bizi Captur adıyla tanıştıran Renault, seri üretimde doğal olarak çok daha normal ve kabul edilebilir bir tasarıma yönelmiş. Markanın son dönem tasarım DNA’sını yansıtan Captur için büyütülmüş bir Clio tanımı da yapmak mümkün. 4.12 metre uzunluğundaki Captur’da Clio’da sunulan tüm donanımlar ve baz motorlar hariç tüm üniteler görev yapacak.

Fransız markanın pek de başarılı olamayan küçük MPV’leri Modus ve Grand Modus’ün üretimlerinin bitmesiyle doğan boşluğu da dolduracak olan Captur’da 4 tekerlekten çekiş sistemi yerine opsiyonel olarak mekanik bir ön diferansiyel kilidi de sunulacak.

Fiat Panda 4×4

Panda bu sınıfta fosil sayılacak kadar eski bir marka aslında. Hem de 2013 yılında bie sınıfta sunulmayan 4X4 seçeneği ile.

Yeni Fiat Panda 4X4, başarılı sürüş özellikleri ve yüksek konforunun yanında üstün off-road kabiliyetiyle SUV sınıfında yer alan güçlü ve büyük rakiplerini geride bırakarak “2012 Yılının SUV’si” seçildi. Uygun fiyatı ve mükemmel arazi kabiliyeti ile 2013 yılına damgasını vuracak.

Macera tutkunları için geliştirilen ELD (Elektronik Kilitli Diferansiyel) fonksiyonuna ek olarak kaygan arazi koşulları ve yokuşlarda devreye giren ESC (Elektronik Denge Kontrolü) sistemiyle donatılan Yeni Fiat Panda 4X4, sürücüsüne zorlu yol ve arazi koşullarında konforlu ve güvenli kullanım özellikleri sunuyor.

“Start&Stop” sistemine sahip olan yeni 85 HP 0.9 TwinAir Turbo benzinli ve 75 HP 1.3 MultiJet II dizel motor seçenekleriyle Yeni Fiat Panda 4X4, özel olarak geliştirilen düşük vites aralığına sahip 6 ileri manuel şanzımanı sayesinde daha iyi yokuş kalkışı, daha fazla esneklik ve hızlanma sağlıyor.

Toyota Urban Cruiser

Toyota’nın Tomarrow anlayışının bir ispatı gibi 4. yılına giren Micro-Suv. Hak ettiği ilgiyi göremeyen araç bugün ilgi odağı olmuş modellerin habercisi gibiydi.

Yeterince yüksek olmaması ve yeterince büyük tekerleklere sahip olmaması modelin tam anlaşılamamasının en büyük nedeni.

Kia Soul

Nevi şahsına münhasır Kia modeli ise tüm kalıpları zorlayan, sıra dışı ve sanatsal izler taşıyan bir tasarım.

Kia’nın benzersiz, sıra dışı ve en ilgi çeken modeli olarak kabul edilen Yeni Kia Soul artık daha zarif, yenilikçi ve şık hale geldi. Ayrıca sürüş performansı da arttı. Yenilenen kasası ile motor performansları geliştirildi ve 1,6 litrelik dizel motor 128 beygir güce sahip oldu. Eğer Yeni Kia Soul almayı düşünüyorsanız hem manuel hem de otomatik vites seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.
kia soul beyaz renk
Amerika’da tasarlanan Yeni Kia Soul Kore’de geliştirilirken, Avrupa’da da son halini aldı ve 2011 yılının Eylül ayında Frankfurt otomobil fuarında yeni tasarımı tanıtıldı. Çok beğenilen yeni tasarımı ile Yeni Kia Soul daha zarif ve dengeli bir araç haline getirildi. Daha atak hale gelen Yeni Kia Soul 128 beygirli olması nedeniyle daha sessiz ve konforlu.