5053873217 [email protected]

Dünyanın en önemli fuarlarından birisi olarak gösterilen NAIAS 2013 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda show yapan Hyundai, üst sınıf araç üretimi konusunda ders verir gibi bir tanıtıma imza attı.

“HCD-14” konsepti, global rakiplere “bizi hafife almayın!” dercesine bir model.

Amerika gibi ciddi bir pazarda beğeni kazanan modeliyle Hyundai,  diğer pazarlarda da etkili bir ikon hazırlamış oldu.

Araç kimi pazarlarda hiç satılmayacak olsa da varlığı bile Hyundai açısından çıtayı yükseltecek bir aşama .

Detroit’de gerçekleştirilen dünya prömiyerinde konsept modelin dışında, Amerika, Çin ve Orta Doğu pazarlarında etkili olan Genesis ve Equus gibi lüks segmentin diğer ürünleri de göz önündeydi.

Hyundai Motor Company Uluslararası Operasyonlar Bölüm Başkanı ve COO’su Tak Uk Im, “ Hyundai Genesis ve Equus modelleri artık global lüks pazarın ciddi yarışmacıları olarak kabul ediliyor. “HCD-14 Genesis” adlı yeni konsept aracımız ise bugün Hyundai’nin premium marka imajını yükseltmek için hazırladığımız en önemli yeniliklerden birisi. Hyundai markası olarak daima yeniliklere ve üst düzey kaliteye odaklanmak niyetindeyiz” dedi.

2012 yılında Kore dışındaki pazarlarda Genesis ve Equus gibi üst düzey modellerle önceki yıla göre yüzde 24 artış sağlayan Hyundai, özellikle Orta Doğu’da her iki modelle birlikte bu satışları 4.132 adetle yüzde 45 oranında artırdı.

Amerika da Hyundai’nin Kore’den sonraki en büyük lüks pazarı durumunda yer alıyor. İstikrarlı büyümesini hızla sürdüren Hyundai, pazar payını aynı doğrultuda genişleterek stratejik vizyon değerleri bakımından ünlü Alman rakiplerini de geride bırakmış oldu.
Hyundai Motor America Başkanı ve CEO’su John Krafcik ise “Premium ürünler, pazarlama, satış ve servis yaklaşımları gibi birçok dalda organize olarak iyi işler çıkardık ve ayrıca Genesis ve Equus gibi modellerimizle artık premium segmentte ciddi olarak yer alıyoruz. Bu iki modelimiz yüzde 9 pazar payı alarak iyi bir ivme yakaladı ve bir çok önemli rakibini geride bıraktı. Arkadan itişli premium ürünler, bu önemli başarıyı yeni nesil modellerimizle paylaşmaya hazırlanıyor. “HCD-14 Genesis” ise tasarım yönü ve dinamikleri açısından geleceğimizi simgeliyor. Aynı zamanda teknolojik görüntüsü de odak noktamız hakkında bir ipucu veriyor” dedi.