5053873217 [email protected]

Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği Kelebeğin Rüyası’nın afiş ve fragmanı tamamlandı. Kelebeğin Rüyası’nın ön hazırlıkları 2 yıl süren filminin çekimleri 4 ay Zonguldak ve İstanbul’da gerçekleşti.

Yılmaz Erdoğan’ın montaj, afiş ve fragman çalışmalarını ABD’de tamamladığı filmin fragmanı sosyal medyada da beğeni topladı. ‘Amerikan bağımsız sineması’nın örneklerine benzediği söylenen filmin afişi de sinemaseverlerden tam not aldı. Kelebeğin Rüyası, 22 Şubat’ta Türkiye ile birlikte Avrupa ve Ortadoğu’da seyirciyle buluşacak.

1941 yılının Türkiye’sini, İkinci Dünya Savaşı dönemini yansıtan film, iki genç şairin hayatla mücadelesini anlatıyor. Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat’ın hayat verdiği iki şair ise 22 yaşında verem hastalığına yakalanarak hayatını kaybeden iki Türk şairi. İki genç sanatçının; Muzaffer Tayyip Uslu ve Rüştü Onur’un hayatı beyazperdeye yansıyacak.

Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Zeynep Farah Abdullah ve Yılmaz Erdoğan’ın başrollerini paylaştığı Kelebeğin Rüyası’nda, Ahmet Mümtaz Taylan, Taner Birsel, Devrim Yakut, İpek Bilgin, Aksel Bonfil ve Servet Pandur da rol alıyor.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=Q4fMekvVqQ8′]