5053873217 [email protected]

20 Dakika dizisinin yıldızı İlker Aksum, televizyon dünyasına bakışını anlattı. Tiyatro sahnesi ve beyazperde de rol alan ünlü oyuncu, ekran projelerine de aynı samimiyetle yaklaştığını söyledi

İlker Aksum son günlerde ne ekrana mola veriyor ne sinema sahnesine. Bir yandan sezonun en merak edilen işlerinden biri olan 20 Dakika’da rol alan İlker Aksum, diğer yandan Tuncel Kurtiz, Büra Pekin gibi isimlerle Mutlu Aile Defteri adlı sinema filminde rol alacak.

Tiyatro çalışmalarını da ihmal etmeyen ünlü oyuncu, canlandırdığı karakterleri birbirinden ayırmıyor ve her birine ayrı bir önem veriyor. Aksum bu düşüncesini de “Dizileri çok önemsiyorum. Tiyatrocuyum ama televizyonda doğdum ve büyüdüm. Sinemayı tiyatroyu ne kadar önemsiyorsam benim için televizyon da o kadar önemlidir. Televizyon benim için paradır, para kazanma yöntemidir diyenlere de bozuluyorum. Bunu diyen işine saygısızlık eder. Ben Seyfi Teoman’a ne verdiysem, Shakespeare’in Macbet’ine kadar çalıştıysam Canım Ailem’deki Halim’e de o kadar çalıştım. Televizyon geniş kitlelere seslenen en büyük araç. Onu önemsemezsen tokatı yersin. Bu kadar basit” sözleriyle dile getiriyor.

İlker Aksum, Macbeth adlı oyunda Esra Kızıldoğan ile rol almıştı.

REZİL İŞ YAPMADIM

Ekranda da olsa rol aldığı yapımların kalıcı ve sanatsal değer olan işler olmasına dikkat ettiğini de anlatan İlker Aksum, “Yabancı Damat, Canım Ailem, Kara Yılan için kimse rezil bir iş diyemez. Televizyonda illa ki çok eften püften iş yapılır, hiç kalıcı değildir, sanatsal değeri yoktur diye bir şey yok. 25 yıl önce Perihan Abla vardı, 30 yıl önce Bizimkiler vardı, hepsini sahne sahne hatırlıyorum” diyor.