5053873217 [email protected]

Büyük bir prodüksiyon çalışmasıyla vizyona girmeye hazırlanan Karaoğlan filminin galasına birçok ünlü katıldı

Yapımını TMC’nin, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği, yönetmenliğini Kudret Sabancı’nın yaptığı, 11 Ocak’ta vizyona girecek olan “Karaoğlan” filminin özel gösterimi dün Trump Towers’ta düzenlendi

Bir dönemin fırtınalar gibi esen “Karaoğlan” çizgi romanı, eserin sahibi Suat Yalaz’ın süpervizörlüğünde Kudret Sabancı, Melek Öztürk ve Rana Mamatlıoğlu tarafından yazılan senaryo, 12 milyonluk bütçeyle vizyona girmeye hazırlanırken filmin galasına; Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Kenan İmirzalıoğlu, Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan, Uğur Yücel, Murat Yıldırım, Ezgi Mola, Engin Altan Düzyatan ve Çağatay Ulusoy’un yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı.

Galada Uğur Yücel de vardı.

KARAOĞLAN İÇİN 3 ŞEHİR KURULDU

Yüksek bütçesiyle olduğu kadar görüntü kalitesi, çarpıcı sahneleri ve müziğiyle de dikkat çeken filmde Volkan Keskin, Müge Boz, Özlem Yılmaz ve Hasan Yalnızoğlu başrol oynuyor. 56 gün süren ve çekimlerinde 6720 figüranın yer aldığı dev prodüksiyonlu film 11 Ocak’ta sinemaseverlerle buluşuyor.

Kudret Sabancı’nın yönetmenliğindeki Karaoğlan filmi için, Kemerburgaz’da üç farklı şehir kurularak hikayenin geçtiği yüzyıla birebir uygun bir atmosfer yaratıldı. Bir yıla yakın bir sürede hazırlanan set için, 20 hektar arazi üzerine ana mekan olarak 3.000 metrekare, 4.000 metrekare ve 5.000 metrekare büyüklüğünde 3 şehir kuruldu. Gori Kenti-savaş sahneleri için 140 m uzunluğunda aslına uygun kale inşa edilip, 2 adet okçu kulesi yapıldı. Tüm bu çalışmalar için 500 kişilik ekip çalıştı.

FİLMDE 90 AT ROL ALIYOR

Prodüksiyon ile ilgili bir diğer ilginç nokta ise savaş sahneleri için yapılan mancınıklardı. Film için yapılan üç mancınıktan biri 20 metreyi aşan boyuyla dünyanın bugüne kadar yapılmış en büyük mancınığı oldu.

Film için yurt dışından 10, yurt içinden ise 80 adet at getirildi. Aralarında Hollanda’dan getirilen ve Karaoğlan’ın atı Yağmur olarak kullanılan Fresian türü ayrı bir yer tutuyor. Film için profesyonel biniciler getirilirken aynı zamanda oyunculara ünlü at eğitmeni Janbi Ceylan tarafından at binme ve akrobasi dersleri verildi.