5053873217 [email protected]

Kanuni Sultan Süleyman, Pargalı İbrahim’in infazını açıkladı. Ebu Suud ise infazın Sultan uyurken gerçekleşmesi gerektiğini söyledi

Muhteşem Yüzyıl’ın dün akşam yayınlanan bölümünde bir süredir Pargalı İbrahim hakkında beklenen infaz kararı gerçekleşti. Kanuni Sultan Süleyman bir gece yarısı Ebu Suud’la yaptığı görüşmede kararını açıkladı. İnfaz kararından önce Pargalı İbrahim’in “Machiavelli insanları ikiye ayırır: Tarihi yaşayanlar ve tarihi yazanlar. Ben tarihi yazanlardanım. İtalya seferinden sonra yeni bir dönem başlayacak” diyerek kendisiyle ilgili planlarını çevresine açıkladı.

Sultan Süleyman ise Ebu Suud’a “Bir süredir düşündüğüm bir şey var. En sonunda bir karara vardım. Bana hayli yakın birinin akıbetiyle ilgili bir karar. Ancak bizzat yazdırdığım ferman-ı şerifimde onu kendimden bile koruyorum. Kendi irademle koruduğum bu kişinin akıbeti için ne yapmak lazım ki hem ona verdiğim sözü tutabileyim hem de kararımı tatbik edebileyim” diye sordu. Ebu Suud kararı sorduğunda ise Süleyman, “İdam” cevabını verdi.

O sırada aklına Pargalı İbrahim’in “Padişah, Divan kararıyla beni kendisinden bile korurken, kim zarar verebilir bana” sözlerini hatırlayan Ebu Suud ise infazın Sultan SÜleyman uyurken gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Dizi heyecanlı bölümüyle hem AB grubunda hem de tüm kişilerde birinci oldu. Muhteşem Yüzyıl’ın özet bölümü ise reyting listesinde ikinci sıradaki yerini korudu.