5053873217 [email protected]

Kapağıyla, konuğuyla, konusuyla, fotoğraflarıyla her sayısında gündem yaratan ELLE dergisi yeni sayısında Ahu Yağtu’yu kapağına taşıdı. Dergiye Cem Yılmaz’ı ve Kemal bebeği anlatan Yağtu annelik ile ilgili değişimini aktardı.

İŞTE ROPÖRTAJDAN BAŞLIKLAR

Kemal Bebek hayatınızı nasıl değiştirdi?

(Bu tanımıma çok gülüyor, “Kemal bebek, pilli bebek gibi oldu” diyor. Acaba espri yeteneği de bulaşıcı mıdır?)

Aslında çok fazla değiştirmedi diyebilirim. Tabii ki hayatımı ona adapte ediyorum fakat tüm bunlar denge meselesi. Aman bebeğim, her şeyimi vereyim diye bir durum yok. Tabii ki ona tüm sevgimi vereyim, önceliğim o ama bir taraftan da ben de varım. Bunu dengeleyebildiğin zaman hayat çok güzel akıp gidiyor.

Nasıl bir anne olacağınızı tahmin etmiş miydiniz? Kendinizi şaşırttınız mı?

Yok, ben zaten sakin bir insanım. Hiçbir zaman aşırı heyecanlanan, aşırı tepkiler veren biri olmadım. Endişe kısmını aklının bir ucunda tuttuğun vakit endişelenecek şeyler sana geliveriyor. Ben rahat hissediyorum. Sonuçta bebek de rahat. Anne huzurluysa bebek de huzurlu. Bana hep “Hamileliğin nasıl geçiyorsa bebek de öyle olur” diyorlardı. Doğru mu, değil mi bilmiyorum ama ben huzurlu bir hamilelik geçirdim. Bebek de huzurlu oldu.

Kemal, henüz çok küçük. Son zamanlarda en uzun ne kadar uyudunuz?

Herhalde beş saat. Ki bu süper, hatta müthiş bir süre sayılır. Bir saat uyuyup işe giden anneler oluyormuş. Onları düşünüp kendimi avutuyorum.

Eğlenmeye fırsat oluyor mu?

Benim şu anki eğlence anlayışım arkadaşlarla buluşmak ve Kemal’le olmak; yani eğlencenin yerini bunlar almış oluyor. Dersen ki “Sosyal aktivitelere vakit ayırabiliyor musun?” Seçenekler arasında öncelikli olanları seçip elimizden geldiğince etkinliklere katılıyoruz.
Cem Yılmaz nasıl bir baba?

Cem, çok iyi ve ilgili, sevgi dolu, oğlunun her an her şeyiyle ilgilenmeyi, duruma hakim olmayı seven bir baba.

Kemal’i yarım ya da bir saat ona bıraksanız ne olur? Durumu idare edebilir mi?

Gayet rahat idare eder, çok da iyi bakar.

Oğlunuzun ismi çok merak edildi. İsmini kim seçti?

Birlikte seçtik.