5053873217 [email protected]

A-Class daha piyasaya çıkmadan müşteri kitlesini oluşturunca Mercedes Benz yetkilileri ikinci bombayı patlatmaya hazırlanıyor.

A Class Sedan ile otomotiv piyasasında kartlar yeniden dağıtılacak. Mercedes açısından tarihi bir an. Takkvimler 1994’ü gösterdiğinde Mercedes C180 piyasaya çıkmıştı ve E-Serisin neredeyse yarı fiyatına daha modern daha hafif ve ekonomik bir Kompakt araç doğmuştu. Geride kalan 18 yıl ve 3 farklı kasada C serisinin tartışılmaz başarısı ortada.

A Serisi platformunda üretilecek olan aracın adı CLA olacak. Markanın ağırbaşlı orta sınıf temsilcisi C Serisi Sedan’ı büyük ve sıkıcı bulanlar için yollara çıkarken, tasarımda sportiflik fonksiyonelliğin önünde tutulmuş. A Serisi’ni hatırlatan ön bölümde hatchback versiyonuna göre LED’li gündüz farları da kullanılırken, aracın A ile C sütunları arasındaki bölüm ağabey CLS’yi hatırlatıyor. Bagaj kapağının üç boyutlu ve çıkıntılı yapısıyla birlikte kıvrımlı stoplar da pahalı CLS’yi anımsatırken, stopların tasarımı yüzünden yükleme ağzı dar tutulmuş. A Serisi’nde baz motorları benzinlilerde 122 HP’lik A 180, dizellerde ise 109 HP’lik A 180 CDI oluştururken, CLA’da benzinlilerde gücün 156 HP’den, dizellerde ise 136 HP’den başlaması bekleniyor. Markanın önden CLA için CLS ve A Serileri’nin sentezi demek mümkün. Markanın önden çekişli ilk sedanı unvanını da alacak olan CLA’nın CLA 250 ve CLA 250 CDI gibi güçlü versiyonlarında 4 tekerlekten çekiş seçeneği de sunulurken, CLA ailesinin zirve modeli olan CLA 45 AMG’de 4 tekerlekten çekiş standart olarak görev yapacak. CLA’nın dışında aynı altyapının kullanıldığı A ve B Serileri’nde de bu 4×4 sistemine yer verilecek. A Serisi’nden tanıdığımız bir kokpitle karşımıza çıkacak olan CLA’da arka koltuklarda 2 veya 3 kişilik yapı seçeneği de sunulacak. Ocak 2013’te Detroit Otomobil Fuarı’yla birlikte kamuflajlardan arınmış haliyle tanıtılacak olan CLA’nın kesin teknik ve donanım özellikleri o zaman açıklanacak. Benzer bir C Serisi Sedan’dan yüzde 10 kadar ucuz olması bekleniyor.

Türkiye için 90 bin TL gibi bir fiyat ön görülüyor.