5053873217 [email protected]

Samsung dünyanın en geniş ürün yelpazesine sahip olan üretici. 3 yıl önce sadece Galaxy olarak çıkardığı ailenin üyeleri bugün 50’yi geçmiş durumda. Yeni ürün çıkarma konusunda da lider konumda olan firma çıkardığı ürünlerin türevlerini çıkararak her bütçeden kullanıcıya hitap etmeyi de iyi biliyor.

Geçtiğimiz günlerde Galaxy S3’ü pahalı bulanlar için aynı işletim sistemine sahip S3 mini’yi 900 TL gibi bir fiyattan sunarak kullanıcıları mest etti. S3’ün daha da ucuzlamayacağının işareti olan bu ürün, almak isteyenler için de eşsiz bir fırsat oldu. Kısa sürede 1 milyonluk satış rakamını yakalaması da bunun göstergesiydi.

Şimdi de büyük ekranlı telefon isteyen ancak 1500 lira vermeyi göze almayan tüketicilerin beklentisini karşılamak için 1000 lira sınırında bir “Ucuz Note 2” geliyor. Note 2 nin hemen hemen tüm özelliklerini taşıyan cihaz S3 Mini’de olduğu gibi sadece HD Ekran çözünürlüğünden ve 4 çekirdekten taviz vermiş. Buna rağmen çoklu pencere işlem sistemini de destekliyor.

Ucuz Note adıyla adlandırdığımız Grand’da 5 inç’ lik ve 800 x 480 piksellik LCD ekran bulunuyor. 1.2GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli işlemci, 1GB RAM, 8GB depolama kapasitesi, 32GB’a kadar microSD desteği, Android 4.1.2 işletim sistemi, 8MP çözünürlükte arka / 2MP çözünürlükte ön kamera, 1080p video kaydı, WiFi, Bluetooth 4.0, DLNA, GPS/GLONASS desteği, HSPA+ bağlantısı, 2100mAh batarya şeklinde özellikleri bulunan telefonda ayrıca S Voice sesli asistan, Multi Window aynı anda iki pencerede çalışabilme, Direct Call mesaj okurken kulağa götürdüğünüz anda kişiyi arayabilme, AllShare Play uyumlu Samsung cihazları arasında kablosuz içerik paylaşımı, Popup Play video oynatma ve tüm Samsung Hub uygulamaları gibi özellikler bulunuyor.