5053873217 [email protected]

İstanbul Modern’in eğitim programlarını destekleyerek 2013 yılında da çocuk ve gençlerin eğitimine olanak yaratmak amacıyla bu yıl 4.’sü organize edilen Gala Modern 22 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul Modern’de gerçekleşecek. Gala Modern gecesi için, sanatseverlerin yanı sıra yurtdışından önemli koleksiyonerler de İstanbul’a geliyor.

İş, sanat ve medya dünyasının en önemli isimlerini biraraya getirecek olan gece, Las Vegas’tan davet edilen “Duo MainTenanT” dans grubunun gösterisiyle renklenecek. Sunuculuğunu, gönüllü olarak Rana Erkan Tabanca’nın üstleneceği “Gala Modern” gecesinde, müzenin eğitim etkinliklerine destek sağlamak amacıyla Raffi Portakal ve Maya Portakal yönetiminde destek yarışı gerçekleştirilecek. Destek yarışını takiben konuklar, “after party”de geç saatlere kadar eğlenecek.

Bugüne kadar “Gala Modern” gecelerinden sağlanan katkılarla 110 bin çocuk ve gencin sanat eğitiminden yararlandığını belirten İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, “Ülkemizin sanatsal yaratıcılığını tanıtarak, kültürel kimliğinin uluslararası sanat ortamıyla paylaşılmasına aracılık eden ve eğitim programlarıyla sanatı izleyicilerle buluşturan İstanbul Modern, yolculuğunda daha geniş kitlelere ulaşmayı amaçlıyor” dedi.

“Gala Modern” gecesinin ana sponsorluğunu MM Proje üstleniyor. Gala Modern’in diğer sponsorlarından Vakko Espace, her yıl olduğu gibi bu yıl da gecenin mekan tasarımını gerçekleştirirken, İstanbul Modern Restoran ise gala için özel menü hazırlıyor. Organizasyon desteğini dDf’in sağladığı gecede Mey İçki ise, Kayra, İstanblue, Johny Walker Black Label ile sponsorlar arasında yer alıyor.

“Gala Modern” gecesini düzenleyen İstanbul Modern Kültür Elçileri, Esra Ekmekçi Çalıcıoğlu, Şeli Elvaşvili, Merve Gürsel, Cem Hakko, Banu İpeker, Raffi Portakal, Okşan Atilla Sanön, Aslı Soyak, Rana Erkan Tabanca, Melkan Gürsel Tabanlıoğlu’ndan oluşuyor.