5053873217 [email protected]

Behzat Ç. de içilen biraların hep aynı şişede ve aynı etiketli olması dizi takipçilerini Behzat Ç. birası diye anılan bir ürünün varlığına inandırmış. Öyle ki gidip tekel bayinden Behzat Ç. adı ile bira isteyenler de varmış.

 

Dizi fanları diziyi saatine Bahzet Ç. birası ile hazırlanmak için bayii bayii dolaşıp bu birayı arasa da malesef Behzat Ç. birası ya da Bananazura adlı bira dizinin kurgusu gibi hayal ürünü.

Bakın dizi fanatikleri bu birayı ararken neler yaşamışlar;

Geçenlerde atatürk caddesi’nde bulunan bir tekel bayine gittik. usta, dedik, tekel birası var mı? adamcağız bize bakarak, “yeğenim, sen behzat ç. birası mı istiyon?” deyu sordu. meğerse, behzat ç. ve kankalarının iştahla içtkleri biraları arar olmuş millet. “he” dedik. bize en soğundan sekiz adet bomonti verdi.”

“behzat reis’in birası.. internet aleminde aradım taradım yaklaşık 0 sonuç verdi, sanırım hayali bi marka bu.”

 

“yeterli param olsa hemen telif hakkını alıp bira fabrikası kuracağım marka adıdır. efes ve tuborg a rakip olacağı kesindir.”

“serdar akar’ın tarantino’dan ilham aldığını düşündürten bira markası.”

“varolmadığını öğrenip hüzünlenen ablamın, sözlük’ten yakaladığı bir ekran görüntüsü üzerine evde imalata geçtiği bira.”

“her pazar etiketi fotokopi ile çoğaltarak bananazura içmeyi başarıyor ya, işte azim budur diyorum.”

“dizinin başlarında sıkça merak ettiğimiz bira markası. sonradan anladık ki böyle bir bira markası yok, sadece hayali bir ürün. yakın arkadaş çevremizce takip edilen, kritikleri sıkça yapılan dizinin eksik kalan yanıydı bu bira. bu eksikliğimizi saolsun grubumuzun yaratıcı üyesi tamamladı. hatta seri imalata geçmiş durumda. artık behzat ne içiyorsa bizde onu içiyoruz.
şerefine amirim.”

“filmin galasında bomonti biralar bu markaya evrilmişti, bize de hatırayı eve getirmek düştü.”

Behzat Ç.’nin sinema filmi “Seni Kalbime Gömdüm” de ilk defa gün yüzüne çıkan hayali bira konuklara dağıtıldı.

 

“-Behzat Ç. birası ile ilgili Ege Aydan’ın açılaması:

“dizi için sahte bir şişe icat etmemiz gerekiyordu. sanat ekibinde çalışan arkadaşlarımız izlediğiniz şişeyi tasarladılar ve adını da bananazura koydular. 50 şişemiz var. içleri su dolu. dizi sayesinde bol bol su içiyoruz. o şişeler de oyuncular ve epey rolleri var.”

VE UYANIK ESNAFIMIZ İŞ BAŞINDA

Her fırsatı değerlendiren, zorunlu kış lastiği uygulaması sonrası kar lastiğine yüze 300 zamyapan esnafımız hayali Behzat Ç birasını da satışa sunma başarısı gösterdi.

İşte Behzat Ç. birasının tanıtım afişleri; kendisi kadar sade!