5053873217 [email protected]

Bu hafta sinemaseverler 6 yeni film ile buluşuyor. Komedi, bilim-kurgu, aksiyon, gerilim türünde seçkilerin yer aldığı yapımlar arasında haftanın öne çıkan film ise Emir Kustarica’nın da oyuncuları arasında yer aldığı Havana’da 7 Gün filmi

HAVANA’DA 7 GÜN

Yedi günde geçen yedi hikâye. Yedi yönetmenden tek bir kent: Havana! Sırasıyla haftanın günleri ilerlerken, farklı karakterlerin hem gündelik hem de olağandışı hayatları gözler önüne seriliyor. Filmi samimi ve gerçekçi kılan ise şehre turistik bir gözle bakmayıp şehrin ruhunu özümseyerek, farklı nesil ve kültürleri zengin bir yelpazede bir araya getirmesi. Her bir hikâyenin konusu farklı olsa da karakterler ve mekânlar da bazen hikâyeler arasında geçiş yapıyor. Havana’ya has sıcak ve yoğun duyguları yakalayan “Havana’da 7 Gün”de ilk yönetmenlik denemesiyle oyuncu Benicio del Toro’nun yanı sıra, kendi yönettiği bölümde başrolü oynayan Elia Suleiman ve bu kez kameranın önüne geçen yönetmen Emir Kusturica ve Vladimir Cruz oyuncular arasında.

VAN GÖLÜ CANAVARI

Depremde ailesini kaybetmiş olan Behçet, arkadaşlarıyla İstanbul’a gitmeye karar verir. Yolda ailesinin öldüğü yeri görünce dayanamaz, otobüsten inerler ve Van Gölü sahiline gelirler. “Van Gölü’nde canavar ya gerçekten varsa?” derler ve bir çay ocağı açmaya karar verirler. Canavar yalanı şehre yayılınca halk ve basın göl kenarına akın eder. Canavar aslında depremdir. Mehmet Bükülmez’in yönettiği ve Selahattin Taşdöğen, Ceylan Yılmaz, Naci Taşdöğen ile Nazif Çetin’in oynadığı “Van Gölü Canavarı”, Erciş Çelebibağı Sahili ve Van’da çekildi. Deprem bölgesinde yaşayan insanların sıkıntılarını ve korkularını en iyi şekilde beyaz perdeye yansıtabilmek adına tüm oyuncu ve teknik kadro Erciş halkı ile iç içe konteyner kentlerde kaldı.

EVRENİN ASKERLERİ: İNTİKAM GÜNÜ (UNIVERSAL SOLDIER: DAY OF RECKONING)

Luc ve Andrew, Evrenin Askerleri tarafından yönetilen yeni bir düzen için savaş vermek zorundadırlar. Luc, Evrenin Askerleri’ni bir araya getiren bir kilise kurmuştur, amacı Evrenin Askerleri’nin beyinlerine kazınan anıları silmek ve hükümetin oyunlarını ortaya çıkartarak Evrenin Askerleri’ni özgür kılmaktır. John Hyams’ın yönettiği ve Jean Claude Van Damme, Dolph Lundgren ile Andrei Arlovski’nin oynadığı “Evrenin Askerleri: İntikam Günü” aksiyon bilimkurgu sevenler için.

GÖRÜNMEYENLER

Selin, Onur ve altı yaşındaki kızları Merve yeni taşındıkları evde çok mutludur. Fakat bir süre sonra bir dizi garip olaylar yaşamaya başlarlar. Küçük kızları Merve’nin vücudunda gördükleri morluklar onların iyiden iyiye telâşlanmalarına neden olur. Evdeki bakıcıdan şüphelenen Selin ve Onur, önlem olarak eve güvenlik kameraları kurmaya karar verirler. Onur’un iş seyahatine çıkmasıyla birlikte Selin ve Merve evde “görünmeyenlerle” karşı karşıya kalacaktır. Melikşah Altuntaş’ın yönettiği ve Nihan Okutucu, Duru Ok, Deniz Özmen ile Enes Atış’ın oynadığı “Görünmeyenler”, korku türünde.

OPERASYON: ARGO (ARGO)

4 Kasım 1979’da, İran devriminin en sıcak döneminde, militanlar Tahran’daki Birleşik Devletler Büyükelçilik binasına girip 52 Amerikalı’yı rehin alırlar. Bu kargaşanın arasında altı Amerikalı kaçmayı başarırlar ve Kanada Elçiliği’ne sığınırlar. Yakalanmaları ve öldürülmeleri an meselesidir. CIA uzmanı olan Tony Mendez onları kurtarmak için çok riskli, sadece filmlerde olabilecek bir plân yapar. Ben Affleck’in yönettiği ve Ben Affleck, Alan Arkin, Bryan Cranston ile John Goodman’ın oynadığı “Operasyon: Argo” Antonio Mendez’in “Master In Disguise” kitabının bazı bölümlerine dayanan senaryonun yazarı ise Chris Terrio.

SİMURG

‘Simurg’, 1996 yılında F tipi cezaevlerine karşı başlatılan ölüm oruçlarına katılan ve daha sonra sağlık nedenleriyle tahliye edilen bir grup insanın hikâyesini anlatıyor. Yönetmen koltuğunda gazetecilik ve yapımcılık faaliyetleriyle tanınan Sedat Simavi Televizyon Ödülü sahibi Ruhi Karadağ oturuyor. Cafer Gürbüz, Çiğdem Kazan, Refik Onal, Delil İldan ise kendi hayatlarının konu edildiği “Simurg” da başrolü paylaşıyorlar. Film 2000 yılında çekilmesine rağmen ancak geçen yıl tamamlanabildi.