5053873217 [email protected]

 

Sarayda doğan ve imparatorluğun çöküşüne birinci elden tanıklık eden son şehzade Ali Vasıb Efendi’nin oğlu Şehzade Osman Selahattin Osmanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Muhteşem Yüzyıl çıkışıyla ilgili olarak, “Başbakan’ın ecdadıysa söz konusu olan bizim dedemiz, ecdadımızın böyle lanse edilmesini ailece tabii ki beğenmiyoruz” diye konuştu.

 

 

Hürriyet Daily News’den Vercihan Ziflioğlu’nun sorularını yanıtlayan Osmanoğlu, “Filmi takip ediyorum, fakat ciddiye almıyorum çünkü bu bir film. Öte yandan binlerce kilometre at üzerinde fetihlere gitmiş Kanuni Sultan Süleyman’ın mücevher yontması ve entrikalara karışması hoş değil” dedi.
Başta Muhteşem Yüzyıl olmak üzere bu tür popüler kültür ürünleri Osmanlı’ya ilgiyi arttırdı. Bu konuda yayımlanan kitaplar da büyük ilgi çekiyor.

Bu eserlerden bir tanesi de Osmanoğlu’nun babası Şehzade Ali Vasıb Efendi’nin hayatını anlattığı YKY’dan bir süre önce çıkan ‘Bir Şehzadenin Hatıratı: Vatan ve Menfada Gördüklerim ve İşittiklerim’. Kitap kısa bir sürede üçüncü baskısını yaptı ve İngilizce tercümeye hazırlanıyor. Kitabın arka kapağında Vasıb Efendi’nin kendi ses kaydı var.