5053873217 [email protected]

Windows 8 sunduğu yeniliklerle tüm kullanıcıların ilgisini üzerine çekmei başardı. Genelde yeni işletim sistemine  geçmek konusunda isteksiz olan kullanıcılar akın akın Windows 8’e geçiyor.

 

Son yılların en çok satan PC  formatı olan Netbooklar cephesinde ise hayal kırıklığı hakim. Çünkü kurulum sonrası başlangıç ekranı çözünürlük ile ilgili bir uyarı veriyor.  Ama bu durumu aşmak için regedit dosyasına bir satır yazmak yeterli oluyor.

İŞTE NETBOOKLARDA WİNDOWS 8 KULLANIMINI MÜMKÜN KILAN YÖNTEM;

 

Netbooklara kurduğunuz zaman ana ekrandaki metro uygulamaları çalıştırmaya kalktığınızda çözünürlük uygun değil benzeri bir hata ile karşılaşıyoruz.

Başlangıç ekranında uygulamaların çalışması için en düşük 1024*768 çözünürlük istiyor ancak birçok model 1024*600 çözünürlüğe sahip.

Bu yüzden ilk etapta Windows 8 uygulamalarını çalıştıramıyoruz.

Regedit ayarlarından çözünürlük ayarlarını değiştirerek bu sorunu aşabiliyoruz.
Bunun için yapmanız gerekenler sırasıyla şöyle :

Windows 8′in regedit ayarlarına giriyoruz. ( Search kısmına run yazarak açılan sayfaya regedit yazdığınız takdirde regedit ayarları menüsüne girmiş oluyorsunuz. )

Açılan sayfada Ctrl + F tuşlarına basarak çıkan arama ekranına Display1_DownScalingSupported yazıp entera basıyor ve biraz bekliyoruz.

Arama işlemi tamamlandıktan sonra bulunan dosyaya çift tıklayarak 0 olarak görünen değeri 1 yapıyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.

Bilgisayar açıldığında eğer ekran kartı driverı kurulmamışsa kuruyoruz ve artık netbookumuzda Windows 8 başlangıç arayüzünü kullanmak için hiçbir engelimiz kalmıyor