5053873217 [email protected]

Hibrit teknolojisi söz konusu olduğunda aklımıza gelecek ilk marka Toyota.

Prius ile alışkanlıkları,  modayı, teknolojiyi ya da bildiklerimizi değiştiren Toyota’dan yeni bir atak geldi.

Hybrit Yaris. Yıllarca geldi geliyor gelecek diye beklemeden  tam da Toyota’nın sloganında olduğu gibi bugünden karşımızda, hem de bayilerde.

Toyota dünyada lider olduğu bu teknolojide 15 yıllık bir deneyime sahip ve toplam 4 milyon hibrit araç satışına çoktan ulaştı.

Hayatımızda çok şeyi değiştirebilecek olan hibrit teknolojisinin temelindeki fikir çok basit: Otomobilimizi kullanırken fren yaptığımızda oluşan enerjiyi depolamak ve sürüş esnasında kullanmak. Bu fikir, Toyota Yaris Hybrid’de kusursuz bir otomobilin temelini oluşturmuş. Ve ortaya frene bastıkça kendini şarj eden eksiksiz bir otomobil çıkmış.

Bildiğimiz Yaris, Çok daha ekonomik

Yaris Hybrid, şehir içinde sadece 3,4lt/100km benzin tüketiyor. Bu rakam onu şehir içinin en tutumlu aracı yapıyor. Üstelik 100 beygir gücünde ve 0-100 km’ye 11.8 saniyede çıkıyor. Tüm bu değerlere rağmen CO2 salımı çok düşük. Hatta pazarın en düşük CO2 salımı Yaris’te.
Yaris’i, 50 km/saat hıza kadar (Bu değer akünün doluluk oranını ve kullanım şartlarına göre değişebiliyor) sadece elektrik motoru ile kullanılabiliyorsunuz. Yani aracınızı çalıştırdıktan sonra hiç benzin harcamadan ilerlemeye başlıyorsunuz. Sonra da katettiğiniz yolun yarıya yakınını elektrik motoruyla gerçekleştiriyorsunuz. Üstelik aracın fiyatı da ulaşılabilir bir seviyede…


Toyota’nın yenilikçi Hybrid Synergy Drive teknolojisi sayesinde Yaris’te olmasını istemediğiniz bir sürü şey de yok:

Mesela şarj istasyonuna gitmeye gerek yok, otomobilin üstünde priz yok, benzinim bitecek endişesi yok, motordan gelen ses yok, vites kutusu yok, debriyaj pedalı yok, marş motoru yok, trafikte veya kırmızı ışıkta beklerken benzin harcamak yok!


Yaris’le şehir içinde, yoğun trafikte benzin harcamadan ilerleyebilmek, belki de yeni bir dönemin başlangıcı olacak.

Yaris Hibrit’in kullanma klavuzu…

Yaris Hibrit: 49.000 TL lik satış fiyatı ile kullanıcısıyla buluşmayı bekliyor.