5053873217 [email protected]

ANKARA’nın Elmadağ İlçesi’nde çekimleri yapılan ve 14 Eylül’de gösterime girecek ’Toprağın Çocukları’ filminde talihsizlikler art arda geldi. Film çekiminde kullanılan atlardan 4’ünun ölü bulunmasının ardından, 3 ay önce filmde rol alan 62 yaşındaki Zorba Saltürk kansere yenik düştü, 4 gün önce de yine filmde rol alan Onur Çilingir, İstanbul’daki kazada yaşamını yitirdi.

Hasanoğlan Köy Enstitüsü Yerleşkesi’nde çekilen ve Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki Köy Enstitüleri’ni anlatan ’Toprağın Çocukları’ sinema filmi gösterime girmeden yaşanan talihsizlikler üzüntü yaşattı. Önce filmde kullanılan atlardan 4’ü sokakta ölü bulundu, 3 ay önce de filmin oyuncularından Zorba Saltürk, kanserden yaşamını yitirdi. Film ekibi Saltürk’ün acısını yaşarken, 4 gün önce de yine filmde rol alan Onur Çilingir, İstanbul Ataşehir’de meydana gelen kazada arkadaşı ile birlikte hayatını kaybetti. Üst üste gelen acı haberler ‘Toprağın Çocukları’ film ekibini üzüntüye boğdu.

Filmin yönetmeni Ali Adnan Özgür, filmin çekimlerini geçen yıl tamamladıklarını belirterek, Altın Koza ve Altın Portakal film festivallerine katıldıklarını, filmin 14 Eylül’de vizyona gireceğini söyledi. Sinema filmlerinin gösterime girmeden acı haberlerle yıkıldıklarını kaydeden Özgür, “Filmin çekim sırasında her alanda yardımcı olan Onur Çilingir’i kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Onur, çok zeki, ağır başlı bir arkadaşımızdı. Aynı zamanda Zorba Saltürk ağabeyimizde çok iyi bir insandı. İkisini de kaybettik. Rol aldıkları filmi görmeden aramızdan ayrıldılar, çok üzgünüz” dedi.