5053873217 [email protected]

Samsung Galaxy S III resmen tanıtılmadan evvel cihaza dair bilinenler fazlasıyla sınırlıydı. Şirketin sızıntılara karşı aldığı önlemler meyvesini fazlasıyla vermiş ve ortaya sadece birkaç asılsız haber çıkmıştı. Samsung, Samsung Tomorrow isimli blogunda sızıntı olmaması için alınan önlemleri ve bu süreçte mühendislerin yaşadığı zorlukları kamuoyu ile paylaştı.

Galaxy S III’e dair çalışmaların ilk etapta sadece birkaç kişinin girebildiği özel bir laboratuarda yapıldığı, prototiplerin ulaştırmasının da güvenli kutularda ve maskelenmiş paketlerde gerçekleştirildiği belirtildi. Görüntü ve çizim kullanımının kesinlikle yasak olduğu süreçte mühendisler bileşenleri tanımlamak ve sorunlar hakkında bilgi vermek için kelimeleri kullanmak zorunda kalmışlar.
Galaxy S III’ün personel tarafından sızdırılmasını engellemek amacıyla üç farklı prototipin hazırlandığı ve bunların hepsinin de nihai ürünmüşçesine detaylandırıldığı bilgisi de oldukça dikkat çekici. Tedarikçilere bu prototiplerin iletiminde kargo şirketleri tercih edilmezken, bu işi şirketin kendi elemanları gerçekleştirmiş. Samsung, Galaxy S III’e verdiği önemin ne denli büyük olduğunu bu güvenlik önlemleri sayesinde herkese bir kez daha göstermiş oldu.