5053873217 [email protected]

Başı aynı olan senaryonun sonu da aynı olacak mı?

RESİMDEKİ SAHNEDE SUSKUNLAR SON KEZ BİR ARAYA GELİP SON KEZ YEMEK YİYORLAR. YEMEK SONRASINDA BİR KAÇ YIL İÇİNDE ELİ SİLAH TUTAN 2 ELEMAN ÖLÜYOR. FİLMDE SÖYLENEN OLAYLARIN GERÇEKTEN YAŞANDIĞI VE SADECE İSİMLERİN DEĞİŞTİRİLDİĞİDİR.

Suskunlar dizisinin orjinali 1996 yapımı The Sleepers.  Dizinin birebir uyarlaması olduğu Tims Productions tarafından da açıklanan filmde Hollywood’un ünlü isimleri başrolde oynuyor.

 

Sleepers’ta kardeş gibi büyüyen 4 yakın arkadaş , çocukken yaşlı bir adamın yaralanmasına sebep olurlar ve 1 yıla yakın bir süre ıslah evinde kalırlar. Burada gardiyanların kötü muamelesine ve cinsel istismara maruz kalan çocuklar bu travma ile birlikte büyür ve yıllar sonra intikamlarını almak üzere bir araya gelirler.

Finalde Sarı ve Yanık birinci gardiyan rolündeki kişiyi yemek yerken öldürüyorlar. Bu ölen kişi suskunlardan ilk haftalarda Bilal tarafından öldürülen kanserli gardiyana denk geliyor.

Diğerini ki bu kişi ki bu kişi Gazanfere denk;  polislerin sabıkasını araştıran bir polis birimine verdirip suçlanmasını sağlıyorlar.  Bir başkasını hapishanede öldürülen bir zencinin kardeşi öldürüyor. Bu kişi de büyük ihtimalle Takoz’a karşılık geliyor.  Sonuncusu ise romanın yazıldığı sırada hala hayatta ama farklı bir şehirde kötü bir hayat sürmekte. Bu da Sait Müdüre karşılık elen karakter.