5053873217 [email protected]

Muhteşem Yüzyıl sezon finali ile izleyicisine 3 aylığına veda etti. Nefes kesen bir bölümle gelecek sezonda çözülecek pek çok düğüm atıldı.

Mahi Devran bölüm sonunda Manisa’ya sürgüne gönderilirken, Hürrem Sultan amaçlarına adım adım ulaşmanın saltanatını sürüyor. Gücünü an be an kaybeden diğer bir isim ise Pargalı İbrahim Paşa.

Nigar Kalfa’nın İbrahim Paşa ile ilişkisi ortaya çıktıktan sonra Hatice Sultan Nigar Kalfa’nın ölüm emrini verdi.

Bölüm sonunda tüm saray idaresinin gizli sahibi olan Hürrem Sultan tüm taşları yerinden oynattı. Kendisine engel olacak herkesi tek tek egale etti. Sahip olduğu güçle neler yapabileceğini görmek isteyen izleyici gelecek sezonu bekleyecek.

Hürrem Sultan’ın haremin başına geçerken cariyelerin arasından geçişi izleyici tarafından biraz abartılı bulunsa da burada verilmek istenen mesaj  Hürrem’in köle olarak girdiği haremin efendisi olarak sarayın en sağlam tahtına oturmasıydı.

Finalle ilgili sosyal medyaya yansıyan bir diğer eleştiri, finalin Pargalı dışında kadınlar arasında geçerek, kadın hesaplaşmasına dönüşmesiydi. Kanuni Sultan Süleyman’ın ise keskin bir kılıç misali sadece korku nesnesi olarak durmasıydı.

GELECEK SEZONU TARİHE BAKIP TAHMİN ETMEK:

Gelecek sezonda nele olacağını tahmin etmek için tarihe bakmakta fayda var. Hafsa sultan 1534’te öldü. Pargalı İbrahim Paşa  1536’da ölüyor,  Hatice Sultan ise 1538’de ölüyor. Sonrasında Hürrem Sultan sürekli Şehzade Mustafa’yı ihanet ve taht hırsı ile itham edip boğdurtuyor. Bu da halk arasında Hürrem Sultan’a karşı olumsuz duyguların yayılmasına neden olacaktır.