5053873217 [email protected]

Ülkemiz insanının pratik zekasını, espri anlayışını, hazır cevaplığını kısaca aklının işleyiş yollarını temsil eden keyifli halk kahramanı Nasreddin Hoca; 15. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’nde izleyicisiyle yeniden buluştu.

El kuklası, ipli kukla, gölge kuklası, gibi pek çok kukla türünün ve kukla tekniğinin aynı mekanda kullanıldığı, elli civarında kuklanın yanı sıra oyuncuların da sahnede yer aldığı kukla gösterisiFransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Semaver Kumpanya tarafından sahneye taşınan, Işıl Kasapoğlu’nun yazıp yönettiği Nasreddin Hoca’da Karina Cheres’in yarattığı kuklalar ve sahne tasarımıyla, oyuncular; Serkan Keskin, Sezin Bozacı, Sibel Altan ve Yavuz Pekman rol alıyor.

Başta Fransa olmak üzere Avrupa’da çeşitli kentlerde ve uluslarası festivallerde yaklaşık 5 yüz kez sahnelenen Nasreddin Hoca, New York’ ta düzenlenen Mayfest’te ve Sofya’da düzenlenen Sofya Puppet Fair’e de katıldı ve büyük ilgi gördü.

Nasreddin Hoca kukla oyunu 26 Mayıs, 2 Haziran ve 9 Haziran cumartesi günleri saat 11.00’da Barış Manço Müzesi’nde sahnelenecek.