5053873217 [email protected]

Son dönem peşpeşe yaptığı doğru hamlelerle en büyük mobil üretici konumuna yükselen Samsung İphone’u evinde de geçmek üzere.

Akıllı telefon pazarının iki azılı rakibi iPhone ile Samsung arasındaki uçurum giderek açılıyor.

Global cep telefonu pazarında liderliği ele geçiren Samsun, ABD’de Apple’u geride bırakmaya hazırlanıyor.

NPD Group verilerine göre, ABD’nin en fazla akıllı telefon üreticisi olan Apple’ın bölgedeki pazar payı sınırlı oranda arttı. ABD’de Apple’ın pazar payı geçen seneye göre yüzde 7 artışla yüzde 29’a yükseldi, Samsung’un pazar payı ise yüzde 140 artışla yüzde 24’e yükseldi.

Cep telefonu pazarında Samsung’un ilk çeyrek satışları geçen seneye göre yüzde 267 artışla 42,2 milyona ulaştı. Apple’ın ise satışları yüzde 88,7 artışla 35,1 milyon oldu. Kan kaybeden BlackBerry’nin üretcisi RIM’in satışları yüzde 30’a yakın düşerek 9,7 milyona geriledi. HTC’nin satışları yüzde 23,7 gerilemeyle 6-9 milyona düştü.

ÇİN, ABD’Yİ GERİDE BIRAKACAK

Akıllı telefon pazarı liderliğinde, Çin’in ABD’nin koltuğuna oturacağı belirtiliyor. Araştırma şirketi raporlarına göre, Çin’de akıllı telefon satışları geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 50 artışla yüzde 22’ye yükseldi. ABD’de ise bu oran yüzde 16’da kaldı. Samsung, ise yüzde 22 satış ile Çin’e en fazla satış yapan telefon üreticisi.(www.thelira.com)