5053873217 [email protected]

Avrupalı otomobil üreticilerini üst sınıfta tedirgin edecek yeni Koreli modelin adı K9.

 

Kore’de K9 ismiyle satışa sunulan bu yeni sedan için yurt dışı pazarlarında farklı isimler kullanılacak ve bu isimler modelin satış tarihi yaklaştığında açıklanacak. Bu çarpıcı sedan, 2012 yılının son çeyreğinden itibaren Kore dışındaki pazarlarda satışa sunulacak. K 9’un ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ise şimdilik kesinlik kazanmadı.

K 9 , Kia’nın model yelpazesinin en üst sırasında yer alıyor ve marka için bir dönüm noktası olma niteliği taşıyor. On yılı aşkın bir süredir Kia’nın piyasaya sürdüğü ilk arkadan çekişli sedan model olan K9, gelişmiş tasarım, yeni teknolojiler ve sürüş performansı açısından yeni standartlar getiriyor.

Kia’nın Baş Tasarımcısı Peter Schreyer aracın tasarımı ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulunuyor: “K9, şık bir sadeliğe, dengeli oranlara ve yalın yüzeylere sahip bir model. Sınıfının lideri uzun dingil mesafesi, geniş lastikler, keskin dik kısa çıkıntılar ve uzun akıcı omuz hattı uyum içerisinde bir araya gelerek K9’a arkadan çekişli üst sınıf araçlara özgü sportif, atletik ve kendinden emin bir duruş kazandırıyor. Kia’nın yeni nesil tasarım öğelerini barındıran K9, markamızın Avrupa’daki lüks markalarla başa baş rekabet etme yönündeki amacını ve kararlılığını net bir şekilde yansıtıyor.“

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”RtzicfCDG1Y”]

K9’un uzun dingil mesafesi, aracın genişliğini daha ilk bakışta ön plana çıkarıyor. 5,090 mm toplam uzunluğa ve 3,045 mm dingil mesafesine sahip K9, ön ve arka koltuklarda oturan tüm yolcularına rahat bir seyahat alanı sunuyor.

V6 motor ve sekiz vitesli şanzıman

K9, yurt dışı pazarlarında öncelikle 290 ps Lambda V6 3.8 lt. MPI motorla sunulacak ve gelecek yıldan itibaren ise 334 ps 3.8 lt. GDI motor da eklenecek.

Kia mühendisleri, bu yeni öncü modele uygun bir motor üretmek amacıyla Lambda V6 motorun güç çıkışını, verimliliğini ve performansını geliştirdi. Doğal havalandırmalı ikiz DOHC 3.8-litre motorlara çift sürekli değişken valf zamanlaması (CVVT) ve değişken emme sistemleri (VIS) eklendi.

Tüm K9 modelleri Kia’nın tümüyle yeni sekiz vitesli otomatik şanzımanı ile sunuluyor. Joystick ile kontrol edilen elektrikle vites değiştirme (SBW) mekanizması, hızlı ve sarsıntısız vites değişimi sunarken; geniş vites aralıkları, atak hızlanma performansı ve yüksek hızlarda etkileyici bir sürüş sağlıyor.

Gelişmiş yeni özellikler

K9 yurt dışı pazarında bir dizi gelişmiş lüks özellik ve teknoloji ile satışa sunulacak. Modele bağlı olarak araçta bulunacak aktif güvenlik özellikleri arasında, tamamen adaptif LED farlar, Şerit Takip Sistemi (LDWS), radar tabanlı Kör Nokta Tespit Sistemi (BSD) ve dört kamera ile çalışan Around View (AVM-Tam Görüşlü) monitör yer alacak. Araçta 12.3 TFT LCD gösterge paneli, HUD (tavan göstergesi), arka koltuklardaki yolcular için iki adet 9.2 inç monitör,17 kanallı ve 17 hoparlörlü Lexicon (Harman) ses sistemi ve aracın belli bir mesafe boyunca sabit bir hızla ilerlemesine imkan sağlayan Akıllı Hız Sabitleme (SCC) sistemi, eğilebilir koltuk arkalığı, kayar minder ve alt bacak desteği özelliklerine sahip ısıtmalı ve havalandırmalı arka koltuklar gibi üst sınıf konfor özellikleri de bulunuyor.