5053873217 [email protected]

Nvidia, hafta sonunda tanıttığı iki çipli yeni grafik kartı Kepler ile en iyi oyun grafikleri sunan marka unvanını korumak istediğini bir kez daha gösterdi.

GeForce GTX 690 grafik kartının tanıtımı, Nvidia’nın CEO’su Jen-Hsun Huang tarafından Şanghay’da düzenlenen Nvidia Oyun Festivali’ndeyapıldı. Tanıtıma, altı binden fazla oyun sever katıldı.

GTX 690, kod adı Kepler olan grafik mimarisine dayanan, Nvidia’nın bugüne kadar geliştirdiği 28 nano metre ölçeğinde en güçlü iki grafik çipini kullanıyor. Dış kaplaması krom kaplama alüminyum olan GTX 690, sarsıntılara karşı güçlü ve etkileyici bir kasaya sahip. Fan yuvası thixo-kaplama (yarı katı metal kaplama) magnezyum alaşımından yapılan GTX 690, böylece daha iyi bir soğutma özelliği kazanıyor. GTX 690 ayrıca, eski modellere kıyasla daha ufak ama daha güçlü bir güç kaynağına sahip.

Nvidia, Grafik İşlemci Ünitelerini (GPU) geliştirmek için ürettiği CUDA teknolojisini, GTX 690’da benzersiz bir şekilde sunuyor. Grafik kartında yer alan 3072 CUDA core, kartın hem grafik hem de grafikle ilgili olmayan işlemlerini yürütecek.

Nvidia, tek bir Kepler grafik işlemcisi içeren GTX 680’i geçtiğimiz ay sunmuştu. 3 Mayıs’ta sınırlı sayıda piyasaya sürülecek olan GTX 690 ise dünyanın en hızlı ekran kartı olarak FPS oyunlarına benzersiz bir heyecan getirecek. 7 Mayıs’ta daha fazla sayıda piyasaya sürülecek olan kartın fiyatı ise kalitesiyle doğru orantılı olarak tam 999 dolar.