5053873217 [email protected]

Kuzey Güney’in 11 Nisan gecesi yayınlanmamasının ardındaki sır Meral Okay’ın vefatında gizli. Milyonlarca insanın Meral Okay’ın senaryosunu yazdığı Muhteşem Yüzyıl’ı izleyeceğini öngören kanal ve yapım şirketi bu hafta diziyi yayınlamadı.

Meral Okay’ın vefatının ardından milyonlarca insan onun bıraktığı hatıralara sahip çıkarak şarkılarını dinledi, eserlerini bir kez daha gözden geçirdi. Ölümüyle sadece sanat dünyasını değil, yazdığı şarkı sözleri birçok kişinin anılarında gizli kalan Meral Okay’ın yaşayan tek mirası ise Muhteşem Yüzyıl’dı.

Hasta yatağında bile senaryosunu yazdığı Muhteşem Yüzyıl’ı düşünen, “Kanuni’nin Mohaç Savaşı’ndaki konuşmaları, bak nasıl olmuş” diye heyecanlanarak yine hasta yatağında arkadaşlarına okuyan Meral Okay’ın anısına dizisinin rakibi Kuzey Güney de sahip çıktı.

Meral Okay’ın vefatının ardından milyonlarca televizyon izleyicisinin 11 Nisan gecesi gözü kulağı Muhteşem Yüzyıl’daydı. İzleyicilerin Meral Okay’ın son yazdığı kelimeleri milyonlarca kişinin izleyeceğini öngören kanal ve yapım şirketi Kuzey Güney’i yayınlamamaya karar verdi.

GÖZYAŞLARI SULTAN SÜLEYMAN’A AKTI

Muhteşem Yüzyıl’ın son bölümünde ise tesadüf eseri hüzün vardı. Meral Okay’ın cenazesinin başında ağlayan oyuncular dizide rol icabı ölüm döşeğindeki Kanuni Sultan Süleyman’ın başında ağladı.