5053873217 [email protected]

Ekranların sevilen dizisi ‘Öyle Bir geçer Zaman ki’ dizisinin senaristi Coşkun ırmak’ın yazdığı, Melih Ener’in yönettiği ‘Elli Metre Yüksekten İçi Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak’ isimli oyunun galası renkli görüntülere sahne oldu.

İçinde soytarısından, beceriksiz palyaçosuna, Rin Tin Tin’den Ehli keyf maestrosuna ve birbirinden romantik aşk şarkılarını size söyleyecek güzel sesli bir kadınla Paris, Venedik, Malta, Girit, İstanbul’un görkemli boğazı, Hindistan ve Rusya’ya uzanan bir Dolandırıcı bir sirk topluluğunun mandolinli, akordeonlu, muhteşem oyun dün akşam Akatlar Kültür Merkezi’nde yapıldı!

Bir panayır havasındaki bu renkli galaya gelen davetliler; Çocukluğumuzun vazgeçilmez yiyecekleri elma şekerleri, pamuk helvalar, mısırlar, kokteyl boyunca gösterileriyle ortalığı şenlendiren soytarılarla buluştular. Galaya tiyatro dünyasının Afife Jale jürisinden birçok sanatçı ve jürinin de katıldığı bu geceye, ünlü oyuncu Cengiz Küçükayvaz ve sevgilisi Züleyha Karyağdı’da katılarak, kendi tiyatrolarında başka bir oyunda kendileriyle rol alan öğrencileri ve birlikte sahne aldığı arkadaşlarına ilk gecelerinde destek verdiler.

Ekranların sevilen dizisi ‘Öyle Bir geçer Zaman ki’ dizisinin senaristi Coşkun ırmak’ın yazdığı, Melih Ener’in yönettiği ‘Elli Metre Yüksekten İçi Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak’ isimli oyunda; ‘ Hayat Bilgisi’ dizisinden ‘Kikirik’ karakteriyle tanıdığımız Çisil Oral, Melih Ener, Mir Mehmet Zekeriya Karakaş, Serhan Erbek gibi isimler rol alıyor. Feride Sofugil (Mandolin), Mustafa Sevindik (Akordeon) gibi müzisyenlerin de yer aldığı bu renkli, sirk havasındaki oyunun dekorlarını Selçuk Hasgül, birbirinden renkli kostümlerini Melahat Öztel, Şengül Tüfek üstleniyor.

 

OYUNUN KONUSU: Bu oyunda her şey var… Şöhreti dünya sınırlarını aşmış sirk soytarısı Muhteşem Pierre ve onu yaşamındaki tüm çıkmazlara katlanabilmek için ilahlaştıran Isabelle ya da Rin-Tin-Tin. Dolandırıcı bir sirk topluluğu, üçkâğıtçı bir sirk sunucusu, beceriksiz bir palyaço olan Alphonso, ehli keyif bir maestro ve şarkılarında aşktan, mavi nehirlerden söz eden, güzel sesli bir kadın…

Yalanlarla gerçeklerin birbirine karıştığı, artık ayırt edilemeyecek kadar iç içe geçtiği bir anda tüm sırların birden ortaya saçılıvermesi ve ardı ardına gelen itiraflar. Dünyanın karmaşası içinde görmezden geldiğimiz küçük insanlar. Paris’te sanat çevrelerinin kokusunu alıp, oradan Venedik’ te Akdeniz’ in dalgalarına, parlak güneş ışığına ”merhaba” diyeceksiniz. Oradan Malta şövalyeleriyle kılıç yarıştırıp ver elini Girit dedikten sonra İstanbul’ da akşamın kızıllığı, minarelerin uçlarını saracaksınız. Bir gece vakti Boğazın serin ve akıntılı sularını yüzerek geçip Hindistan’ a vardıktan sonra oradan da Rusya’ ya uzanan hayal dünyasında keyifli bir yolculuk yapacaksınız.