5053873217 [email protected]

Google Android uygulamalarının yüklendiği Android Marketi kapatıyor. Marketin değiştirildiği daha büyük uygulamanın adı ise Google Play. Google Play şemsiyesi altında Google Music, Books, Movies ve Apps olacak. Google Play’in sunduğu en büyük yenilik ise satın aldığınız veya indirdiğiniz her türlü medyayı Google Play üzerinde hemen kullanabilecek olmanız. Burada amaç, aynı medyanın Android ile çalışan farklı akıllı telefonlarda veya tablet bilgisayarlarda da kullanılabilmesi. Böylece Android tabletinizde satın alacağınız bir film, masaüstü bilgisayarınızda kullanılabilecek.

Bu durum Google’ın masa üstüne doğru yaptığı ilk hamle olarak görülüyor. En büyük rakibi Apple masa üstünden mobil cihazlara yönelirken Google mobil cihazlardan masa üstüne doğru tersten bir yol izliyor.

Android kullanıcıları bu hafta ekranlarında dört güncelleme uyarısı görecek. Bu güncellemelerle

1-Android Market “PlayStore”’a

2-Google Music “PlayMusic”’e

3-Google Movies “PlayMovies”e

4-e-Bookstore da “PlayBooks”a dönüşecek.

Dilerseniz güncellemeleri kendiniz de yükleyebilirsiniz.

20 bin parçaya kadar müzik depolama imkanı sunan Google Music’de değişen bir şey olmayacak. Tek fark, adının PlayMusic’e dönüşmesi. Geçmişte satın aldığınız parçalar kaybolmayacak ve music.google.com’a parça yüklemeye devam edebileceksiniz. Ancak şu an için film yüklenmesine izin vermeyen Play Movies, film kiralama hizmeti olarak kullanılıyor.

Artık Google+ da varlığını daha fazla hissettirecek. Microsoft benzeri bir bulutta kullanıcıların tüm verileri saklanacak olsa da, internete bağlı olmadan medya içeriğine erişilebilecek. İnternet bağlantısı olmadan depolanacak veri ise kullanılan cihazın hafızasında bulunacak.

Google, GooglePlay ile sosyal medya ağı Google +’ın etkinliğini iyice artırmayı hedefliyor. Google’ın da belirttiği gibi, kullanıcıların indireceği tüm medya ve uygulamalar, Google +’daki çevre gruplarıyla tek bir buton yardımıyla paylaşılabilecek. Zaten hali hazırda Google+ ın sunduğu benzersiz depolama hizmeti ve anında senkronizasyon Android ile mükemmel bir uyum içinde. Kullanıcıya kalan tek şey fotoğrafı çektikten sonra Google+ hesbından “paylaş” demek.