5053873217 [email protected]

Nokia Yeni Akıllısı ile Mobil Dünya Kongresinin Gözdesi Oldu:

Nokia hızlı pazar payı kaybının şokunu atlattıktan sonra özüne döndü diyebiliriz. Rakipsiz olduğu dönemde firmanın en büyük farkı, rakiplerinin sunduğunun bir kaç katı güçlü donanımlarla  kullanıcısının karşısına çıkmaktı.Şimdi piyasadaki en iyi cep telefonu çözünürlüğünü dörde katlayarak geliştirdiği 808 modeli neredeyse dünya fotoğraf makinesi listelerine girmeye aday. Nokia’nın çabaları karşılıksız kalmadı ve  Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresinden bir kaç prestijli ödül ile döndü.

 En iyi yeni telefon,cihaz ya da tablet kategorisinde ödülü Nokia aldı. Yine Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı ve 41MP kamerası ile oldukça ilgi çeken Nokia 808 Pureview  akıllıcep telefonu ödüle layık görüldü. Nokia en iyi özellikli telefon ya da giriş seviyesi telefon ödülünden sonra bu ödülü de kazanmış oldu.

Özellikle dört çekirdekli akıllı cep telefonlarınınbüyük ilgi gördüğü fuarda HTC, Samsung, Nokia, Huawei, LG, ZTE gibi büyük akıllı cep telefonu üreticileri yeni cihazlarının duyuruları ve tanıtımlarını gerçekleştirdiler.

Nokia Türkiye’de kendince değişime ayak uydurmuş olacak ki 808 Pureview’in görselleri ve özellikleri Nokia Türkiye web sitesinde yerini almış. Bir süredir Nokia’daki değişimleri ve yenilikleri yurt dışı forumlardan ya da yurt dışı Nokia ana sayfalarından takip ediyorduk. Son olarak N9 fiyatı ile kullanıcısına jest yapan Nokia Türkiye’nin gönülleri yeniden kazanabilmek için bir miktar daha çaba sarf etmesi gerekecek. Türkiye son derece duygusal kullanıcı gruplarının ağırlıkta olduğu bir toplum yapısına sahip.

Mobil Dünya Kongresi’nde size de haberini verdiğimiz GSMA Global Mobilödüllerinde bir çok kategoride ödüller dağıtıldı. Dikkat çekenlerihatırlayacak olursak eğer en iyi cihaz üreticisi Samsung, en iyi akıllı ceptelefonu da Samsung Galaxy S II seçilmişti. Ödül alanlar arasında bir Türkşirketi de vardı. Turkcell abonelerine sunduğu TıklaKonuş hizmeti ile ödülelayık görüldü.

TEMEL ÖZELLİKLER:
Ebat: 123,9 x 60,2 x 14,5/13,9 mm (kamerada 17,95 mm)
Ağırlık (batarya dahil): 169 g
Hacim: 95,5 cc
16 GB dahili kullanıcı hafızası
Harici microSD hafıza kartı ile 48 GB’ye kadar destek
Fotoğraf, belge ve çok daha fazlasını depolamak için USB toplu hafıza cihazı olarak kullanabilirsiniz
Konuşma süresi (maksimum):
GSM, 11 saate kadar
WCDMA için 6,5 saate kadar
Bekleme süresi (maksimum):
GSM, 465 saate kadar
WCDMA için 540 saate kadar

 

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”HDlAXUsRDew”]