5053873217 [email protected]

Angelina Jolie ve Brad Pitt’in kullanması ile popülerliği yakalayan ve merak uyandıran “mikro iğneleme sistemi” aslında doğal yara iyileştirici terapilerin, bilimsel olarak cildin yeniden yapılandırılması ile elde edilerek uygulandığı bir metot. Ev uygulamalarında KAIST (Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü) ve Honam Kurumu tarafından araştırılıp geliştirilen basit bir medikal alet kullanılıyor. 


Medikal Estetik Uzmanı Doktor Nihat Dik sizin için merak edilen mikro iğneleme sisteminin çalışmasını ve kullanım alanlarını anlattı; Bu medikal alet silindirik bir tamburun üzerine dizilmiş 340 adet ince iğneden oluşur. İğneler sorunlu bölgeye uygulandığında ciltte mikro kanallar açarak, vücudun kendini yenileme sürecini başlatır. İğnelerin açtığı kanamaya neden olmayan bu minik kanalları beden yara olarak algılar ve kendi kendine tedavi süreci başlar. Vücut bu bölgeye kolajen, büyüme faktörleri ve diğer yapıtaşı maddelerini yollar. Böylece cilt kendi kendini onarır. Cilt üzerinde değişik endikasyonlara yönelik ürünlerin bu alet ile kombine kullanılarak deriye geçişinin arttırılması sağlanır.
Mikro iğneleme yaşlanmaya karşı cildin yeniden yapılandırılması, kırışıklık çizgilerinin giderilmesi, güneşin verdiği hasarın azaltılması, sivilce ve güneş lekeleri, kuru cildin yenilenmesi, ölü hücrelerin kolayca dökülmesi için uygulanır. Etkisi 4-5 seansta görülmekle birlikte maksimum düzeyde etkisinin görülmesi birkaç ayı alabilir. Mikro iğneleme sistemi, medikal estetik uzmanlarının cilt altına enjeksiyonlarla göndermek istedikleri vitamin, krem, jel, ampüller, cilt serumlarının evde günlük bakımda kişinin bizzat kendisinin uygulamasına olanak sağlar. Cilt üzerinde açılan mikro kanallar sayesinde cildin alt tabakalarına kadar besleyici yenileyici serumların, kremlerin vb iletilmesi sağlanır. Böylece etki kat kat fazlalaşır. Bu mikro kanallar 20 dakika içinde kendiliğinden kapanır. Aynı zamanda cildin kendini yenilemesi uyarılır.
Uygulama çok ince de olsa deriye iğne batması esasına rağmen ağrı acı hissi duyulmamaktadır. Canınız tatlıysa ve uygulamayı evde yapıyorsanız öncesinde buz ile cildinizi uyuşturabilirsiniz. Ve yine eve bu mini aleti alacaksanız sağlık kuruluşları FDA, NSF ve USP Sınıf IV tarafından tanınan diğer makromolekülleri de içermesine dikkat edin.

Medikal Estetik Uzmanı Doktor Nihat Dik

Mikro enjeksiyon sistemi uygulamasına örnekler
Gözenekleri geniş kişiler kimyasal bitkisel peelingler şeklinde klinik uygulamalardan faydalanabilirler. Gözenek temizliğinin buharlı sıcak bir banyodan sonra yapılması daha doğru olur. Buhar banyosuyla yumuşayan ölü hücreler plasenta içeren granüllü peelinglerle ciltten atılabilir. Evde mikro iğneleme sistemiyle c vitamini serum kullanımı ile zamanla gözenekler küçülerek cilt daha pürüzsüz hale gelir.
Akne lekelerini gidermek zordur, uzun zaman ister. Düzenli leke giderici ürünler kullanmak, güneş koruyucuyu yaz kış sürmek büyük oranda cilde yardımcıdır. Mikro iğneleme sistemi uygulanması sonuç alma süresini kısaltır.
Mikro iğneleme sistemi ile birlikte uygulayacağız c vitamininin yanı sıra at kestanesi, gotu kola ya da bitkisel plasenta ve kök hücre içeren kremlerin düzenli kullanımında ciltte sıkılaşma sağlayacaktır.
Lekelerde cildin yenilenme mekanizmalarını harekete geçirmek gerekir. Bu nedenle mikro iğneleme sistemleri kullanılarak leke açıcı serumların uygulanması evde yapılabilecek en profesyonel bakımdır.
Cilt çatlaklarının en etkili yöntemi Fraksiyonel CO2 lazeridir. Fakat evde uygulayacağınız 1mm iğne boyuna sahip mikro iğneleme sistemiyle çatlakların üzerinde mikro kanallar açıp sıkılaştırıcı jel uygulayabilirsiniz. Önemli bir nokta roller uygulamasını haftada 2 defa yapıp, fakat jeli her gün masajla yedirmeniz.