5053873217 [email protected]

CR-V nin şua n piyasadaki baz modeli 2.0 benzinli motorla başlıyor. Dizeli ise 137 bin liralık etikete ve 2.2 bir motora sahip. Bu motor seçeneklerinin getirdiği ÖTV yükü ile ülkemizde CR-V “ÖTV'”ye yeniliyor.

Şu an Honda’nın özellikle Türkiye’de bir çok markanın gerisinde kalmasının tek nedeni Dizel motor seçeneği olmaması, olanın da 2.2 Litre olması. Geçtiğimiz ay yeni Civic ile birlikte Türkiye’ye de 1.6 dizel Honda’ların geleceği müjdesini vermiştik. Şimdi bu müjdeyi CR-V için yeniliyoruz. Yeni tasarım, düşük ÖTV ve yüksek tork.

Anlaşılan o ki Renault’un 5 yılı aşkın süredir “Joker Motor” mantığı ile ürettiği 1.5 Dci motor benzeri bir motor da Honda üretmiş. Honda’nın bu konuda neden bu kadar geç kaldığını anlamak çok güç.

Aklın yolu bir ve Renault ürettiği 1.5Dci motoru Clio’dan Latitute e, Megane’dan Fluence’e ve hatta Duster’dan Quashqai’ye kadar milyonlarca seri üretimde kullandı. Motora adapte ettiği otomatik şanzıman ile milyonlarca dolar kazandı. Bugün dizel Juke’lar Logan’lar hep aynı 1.5Dci ile bu kadar ekonomikler.

1.6 Dizel ve Performansı:

Kendi sınıfındaki motorlar arasında en hafif yapıya sahip olan yeni 1.596cc’lik dizel motor, 4000rpm’de 120 beygir güç üretirken 100g/km’lik CO2 emisyonu ile de performans ile çevrecilik arasında çok iyi bir denge sağlıyor. Ayrıca 2000rpm’de 300Nm tork değeri ile de tüm Honda modellerine mükemmel bir kullanışlılık sağlamış oluyor.

Testler sonucunda performansı ve sessizliğiyle büyük beğeni toplayan yeni 1.6 dizel motor, özellikle alt devirlerde sunduğu yüksek tork değerleriyle sürücülere daha rahat ve konforlu bir sürüş imkanı sunuyor.

Arka tasarım konusunda Volvo'ya benzeme eleştirisi yapılsa da Honda ilk kez 1998 yılında HR-V konseptinde tavana kadar uzayan stop lambasını kullanmıştı. Honda'yı suçlamadan önce kimin bu tasarımı daha önce kullandığını araştırmak gerektiği görüşündeyiz.

Fiyatı Ne Kadar Olacak:

 Tasarım güncel CR-V üzerine geliştirilmiş ön ve arka düzeltmelerden oluşuyor. Güncel HR-V baz modelinin satış fiyatı 86.000 liradan başlıyor. Yüzde 80 ÖTV yanına Yüzde 18 KDV ve diğer ufak tefek Tescil vs. gibi vergileri de çıkarınca kabaca bu araç için Honda’ya ödediğiniz miktarın 43.000 TL olduğunu söyleyebiliriz. Yeni gelecek 1.6 CR-V yi de Honda’nın Cebine girecek 43.000 lira hesabıyla piyasaya çıkaracağını düşündüğümüzde çok daha yüksek kar oranı ile fiyatının yaklaşık 62.000 lira olması gerekir. Bu fiyatın altına ineceği her bin lira için de Honda yıllık bazda 20 adet araç daha satar tahmini de çok abartılı olmasa gerek. Bugün CR-V üst-orta sınıfta kabul görmüş bir SUV. Bu imajın CR-V nin 1,6 lık versiyonu için oldukça büyük faydası olacaktır.

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”HrH3rkzjpRM&feature=fvwrel”]

TAVSİYE:

Otomobillerle ilgili daha fazla bilgi ve tartışma için Türkiye’nin en iyi forum ve tartışma platformu Forum Donanım Haberi ziyaret edebilirsiniz.

[yslider posttitle = “Gazetepress.com’dan ” postwidth = 600 postimgheight = 300 postcontentheight = 70]